Как да си приготвим: Котлети от сьомга със сос от червени боровинки

x


Сьомгата се отличава с богатия си маслен вкус и полезните си качества. В съчетание със сос от червени боровинки, розово-оранжевото месо на студенолюбивата риба придобива още по-интересен и изискан характер.

За да си приготвите днешната рецепта, любезно предоставена ни от списание „Меню”, са ви необходими 4 котлета от сьомга, 100 мл пресен портокалов сок, 1 ч.л. фино настъргана портокалова кора, ½ ч.л. хималайска или морска сол, 2 стръка розмарин, 4 с.л. зехтин, розов или черен пипер. За соса от боровинки имате нужда от 1 ч.ч. червени боровинки, 100 мл леко червено вино, ½ ч.л. черен пипер и 2 с.л. захар.

Начинът на приготвяне е следният: сложете виното, пипера и захарта да заврат за соса. Варете, докато постигнете сиропообразна консистенция. Добавете боровинките, варете още 2-3 минути и охладете.

Обезкостете котлетите, подправете със сол и розов или черен пипер на вкус и залейте с портокаловия сок, разбъркан с портокаловата кора. Оставете да се мариноват 10 минути, отцедете и подсушете. Намажете със зехтин, от едната страна поставете няколко листа от розмарин и сложете с розмарина надолу в загрят тиган. Печете 3-4 минути от всяка страна. Сервирайте със соса.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Студена супа от авокадо със зелена салца

Как да си приготвим: Салата от грейпфрут и печени октоподчета

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Яке 2 в 1 от еко вълна от DESIGUAL

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс пуловер с къси ръкави от Mango

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Ботуши до коляното CIRCUS BY SAM EDELMAN

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла магия в мрачен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени