Тази кратка кулинарна история от Франция ще ви усмихне – тя е толкова елементарна, а вероятно никога не сте се сещали за нея. Трудно е да наречем това изкушение с гръмкото определение „ястие“. То по-скоро е онова леко хапване, което правим следобед между основните ястия. Това е една лека закуска по френски, която може да ви засити, когато бързате или ви предстои важна среща и нямате време за друго… или просто ви се хапва точно това.
Какво ви е необходимо? Няколко репички, малко масло и една франзела. Това са съставките на перфектното трио – нещо здравословно, лесно и приготвено с малко финес. Франзелата се нарязва, а малките филийки се препичат от двете страни. Намазват се с масло, а репичките се нарязват на кръгчета и се поставят върху хлебчето. И това е – най-лесната рецепта с репички.
Взета назаем от френската кухня, тук лесно можем да добавим буквално всичко. Било то чаша вино или малко сирене, щипка сол или подправки в маслото – вариантите са много, а тази здравословна и мързелива рецепта остава наш фаворит, докато има репички на пазара и докато не ни омръзне френската кухня.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press
Вижте още:
Как да си приготвим: Микс от салати с летен трюфел
Как да си приготвим: Сладкиш с пияни череши в чаша