Как да си приготвим: Микс от салати с летен трюфел

x


Летният черен трюфел няма землистото ухание на зимния, но пък дълбокият му вкус, напомнящ лешник, превръща салатата, която днес ще ви представим, в истински деликатес. Научихме рецептата от сп. Меню, които пък са я получили от шеф-готвач Петър Йоргов.

Необходими продукти:

180 г зелена салата

180 г червена салата

20 г черен летен трюфел

60 г репички

120 г домашно козе сирене

60 г зелен лук

40 г къдрав магданоз

За дресинга:

100 мл зехтин, студено пресован

50 г прясна маточина

20 г дижонска горчица

20 мл прясно изцеден сок от лимон

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За дресинга разбийте маточината в блендер със студения зехтин. В чиста купа сложете горчицата и на тънка струйка добавете зехтина с маточината. Бъркайте непрекъснато до желаната консистенция, накрая добавете фреша от лимон и овкусете със сол и пипер.

Накъсайте и смесете салатите, след което ги овкусете с дресинга от маточина. Нарежете черния трюфел и репичките на фини слайсове.

Разпределете овкусената салата  в чинии, а в средата на всяка порция сложете парче козе сирене, резени трюфел и репичка, ситно нарязан зелен лук, листа от къдравия магданоз и маточина.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сладкиш с пияни череши в чаша

Как да си приготвим: Сьомга терияки с пъстра гарнитура

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени