Чантите талисмани на една бурна италианка

x


Като дете Бенедета Бруцигес мечтае да стане вещица. А когато порасва, започва да се вдъхновява от житията на светците. Ей такова чудо е тази жена. Нагледали сме се на какви ли не странни птици в модата и рядко някой успява да ни изуми истински, но ето, че тя се справи. Първо събра очите ни с деликатно изпипаните си чанти, а после ни докосна и с личната си история.

На 23 години среща призванието си в един асансьор. Тогава напълно непознат ѝ предлага да замине с него за Индия и да се грижи за дизайна на чантите, които компанията му произвежда. Нашата бурна героиня не се и замисля и се хвърля смело в първите глави на вълнуващата си съдба. Успява да научи много за занаята, но не и как да запази сърцето си в покой без да се хвърля от една авантюра в следващата. Пътешества по света и търси себе си в Бразилия, Китай, Куба, но дори в така близките Милано и Рим, покоят някак не идва. Защото понякога в истинските приказки се случва тъкмо това – обикаляме целия свят, за да открием себе си… у дома.Малкият роден град, Капрарола, я посреща с отворени обятия. А талантът на Бенедета свети така ярко, че собственият ѝ брат, уверен в успеха на начинанията ѝ, изоставя следването си в университета и застава рамо до рамо с нея. За да ѝ помогне да сбъдне мечтата си.

Крайно време е да основе своя собствен бранд – Benedetta Bruzziches. И не е било само крайно, но е било и правилното време!

С днешна дата творенията на ексцентричната италианка се продават в едни от най-ексклузивните магазини на три континента. И съвсем не са достъпни за всекиго. Сред почитателите на луксозните ѝ аксесоари се нареждат дори Риана и Ан Хатауей. Но това не спира Бенедета да целува кристалите Сваровски, с които майсторски украсява фините си чанти. Вярва, че са толкова специални, защото са създадени, заобиколени от хармония и любов. Лесно е ние да повярваме в същото, когато ги видим.

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стил, класа и удобство!

Ако сте пропуснали
Най-четени