Чантите талисмани на една бурна италианка

x


Като дете Бенедета Бруцигес мечтае да стане вещица. А когато порасва, започва да се вдъхновява от житията на светците. Ей такова чудо е тази жена. Нагледали сме се на какви ли не странни птици в модата и рядко някой успява да ни изуми истински, но ето, че тя се справи. Първо събра очите ни с деликатно изпипаните си чанти, а после ни докосна и с личната си история.

На 23 години среща призванието си в един асансьор. Тогава напълно непознат ѝ предлага да замине с него за Индия и да се грижи за дизайна на чантите, които компанията му произвежда. Нашата бурна героиня не се и замисля и се хвърля смело в първите глави на вълнуващата си съдба. Успява да научи много за занаята, но не и как да запази сърцето си в покой без да се хвърля от една авантюра в следващата. Пътешества по света и търси себе си в Бразилия, Китай, Куба, но дори в така близките Милано и Рим, покоят някак не идва. Защото понякога в истинските приказки се случва тъкмо това – обикаляме целия свят, за да открием себе си… у дома.Малкият роден град, Капрарола, я посреща с отворени обятия. А талантът на Бенедета свети така ярко, че собственият ѝ брат, уверен в успеха на начинанията ѝ, изоставя следването си в университета и застава рамо до рамо с нея. За да ѝ помогне да сбъдне мечтата си.

Крайно време е да основе своя собствен бранд – Benedetta Bruzziches. И не е било само крайно, но е било и правилното време!

С днешна дата творенията на ексцентричната италианка се продават в едни от най-ексклузивните магазини на три континента. И съвсем не са достъпни за всекиго. Сред почитателите на луксозните ѝ аксесоари се нареждат дори Риана и Ан Хатауей. Но това не спира Бенедета да целува кристалите Сваровски, с които майсторски украсява фините си чанти. Вярва, че са толкова специални, защото са създадени, заобиколени от хармония и любов. Лесно е ние да повярваме в същото, когато ги видим.

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени