Boat shoes – най-тренди мокасините за тази пролет

x

Boat shoes, deck shoes, мокасини с връзки – все едно как искате да ги наричате, именно те са един от водещите трендове за предстоящия сезон. 

Ще излъжа, ако ви кажа, че това е любимият ми модел обувки. Първоначално дори леко се изненадах как нещо подобно би се харесало… От друга страна, ако погледнем обективно над нещата, то тези корабни обувки се припокриват с немалко от характеристиките на актуалните -core естетики. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)


Първата асоциация директно е old money. Изчистен и класически силует, предназначен за кораб, яхта, лодка – неща, които именно посланиците на тази естетика биха притежавали. 

Изконният замисъл на този тип обувки е да са по-скоро функционални, отколкото модерни. Разбира се, бранодвете внасят своя почерк в модела, но рафинираният прочит е за предпочитане. Във времето на разноцветните, огромни и дръзки маратонки, ако искате да се отличите, стандартните кафяви нюанси са пътят към успеха. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by AURALEE (@auralee_tokyo)


Малките кожени панделки внасят и частица кокетност в иначе грубия силует на обувката. Можем да класираме корабните обувки и към coquette естетиката или поне някакво далечно нейно измерение – малко по-строго, по-изискано и дори андрогенно. Нали всичко е по-красиво, когато е вързано с панделка?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sperry (@sperry)


А grandpacore, за който ви разказахме преди няколко месеца? Вече си представям Джиджи Хадид, хваната в крачка от някой папарак, носеща широка тениска, цветна жилетка, прави дънки и boat shoes по улиците на Ню Йорк. Вълнуващо е, когато има тенденция, която може да отговори на необходимостите ти като модел, като майка и просто като човек, който иска да отскочи до кварталния магазин за мляко или кафе.Целевата група на тенденцията със сигурност е една идея по-зряла. Не мога да си представя група тренди хлапета с подобни мокасини, но пък  дами и господа с по-изискан и консервативен стил – защо не? 

Boat shoes не отговарят на Tik Tok критериите, според които трябва да грабнеш вниманието за 3 секунди с нещо, което лъска, дрънка, пее и танцува, но пък биха били практични за разходка из парка, ден в музея, бързо кафе на крак или не толкова бърз следобеден коктейл… 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by JW ANDERSON (@jw_anderson)


Някои модни редактори твърдят, че тенденцията е продиктувана от носталгията по колежанския стил от началото на милениума, провокирана от Saltburn, ала лично аз не мисля, че тези обувки някога са излизали от обращение в гардеробите на хората, които биха ги носили и сега. 

Дори отвъд Бръшляновата лига, този модел винаги е бил бързо и практично решение, доказало се с времето.

Естествено, чарът им е по-особен сега, когато Miu Miu, Fendi, Giorgio Armani, Ferragamo  и JW Anderson ги „разходиха” по своите подиуми… 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by JW ANDERSON (@jw_anderson)


Възможностите за стайлинг са много. Бяла риза, дънки, мокасини – въобще нужно ли е да го споменаваме?

Структуриран панталон също би стоял страхотно, падайки небрежно отгоре. 

Ако пък искате именно обувката да е акцентът – високи чорапи и мини пола, съчетани с тънко плетиво, биха ви превърнали в моден инфлуенсър от Копенхаген. 

Рулът е във вашите ръце, опънете платната на тренда и го отведете до всички хоризонти на модното си въображение. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by AURALEE (@auralee_tokyo)


Текст: Наско Фотев

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени