7 сутрешни ритуала, които ни правят здрави, щастливи и секси

x

Morgenroutine


Да, съгласни сме, че ритуалите са нещо ужасно досадно: обичат да лепят етикети и да вкарват в специална програма, която да се спазва ежедневно. А това е тоооолкова скучно и уморително!

Сутрешните ритуали обаче са изключение от правилото. Те са наистина важни, защото задават първите акорди от мелодията на деня ни. При редовно спазване помагат да сме  в перфектна форма, добро настроение и секси излъчване. Ще опитате ли и вие? Поне за седмица?


Smiling young woman lying in bed and stretching arms


Ритуал №1: Започнете деня с усмивка

Не, това съвсем не е шега. Усмихнете се широко още с отварянето на очите си сутрин! Винаги има повод за това. Слънчевият ден, птичите песни, прегръдката на любимия или детето… Помислете за всички хубави неща, които предстои да ви се случат през този ден и ги поздравете с широка усмивка. Прошепнете си колко красиви\ добри\ умни\ талантливи\ очарователни сте и че заслужавате най-доброто! Още днес!

Преди да излезете от дома си хвърлете последен поглед в огледалото и се усмихнете на себе си. Това ще засили самоувереността ви!

Ритуал №2: Вземете си шотландски душ

Ако студеният душ ви се струва прекалено екстремен, опитайте с шотландски, при който редувате топла и студена вода. Това ще увеличи притока на кислород и веднага ще ви зареди с енергия и свежест. Освен това ще засили имунната ви система. И ще ви прави щастливи!


Morgenroutine-e1422986981214-1140x632


Ритуал №3: Кажете „да” на чаша гореща вода с лимон и\или пресен джинджифил

Важно за целия ден: приемайте голямо количество течности! Започвайте сутрин с 1-2 чаши гореща вода с лимонов сок и\ или малко настърган пресен джинджифил. Това ще изчисти тялото ви от токсините и ще ви зареди с енергия. Ако след това продължите с чаша зелен чай, ще постигнете двоен ефект. Този на пръв поглед незначителен ритуал ще ви направи здрави, секси и щастливи.

Ритуал №4: Направете лека тренировка

Раздвижете се! Отървете се от напреженията и блокадите в тялото ви. Всеки ден или поне три пъти седмично започвайте деня си с тренировка от по 10-30 минути. Фитнес, йога, силови упражнения – изберете любимата си активност и действайте! Важното е да се забавлявате и да поддържате тялото си във форма.


www.wildandfit.net-richtige-morgenroutine-5


Ритуал №5: Медитирайте

Медитирайте всеки ден – 10, 20, 30 минути или дори само 1 минута! С или без музика. Да, дори кратката медитация от един миг ще помогне да се съсредоточите върху мислите и чувствата си, да отпуснете духа и тялото си, да се успокоите и да се концентрирате върху най-същественото. Медитирането сутрин намалява стреса и ви прави щастливи.

Ритуал №6: Слушайте музика

Още докато сте по пижама, пуснете любимата си музика. Пейте, танцувайте, тананикайте… Това бързо ще повдигне настроението ви. Спокойно можете да комбинирате слушането на музика със сутрешната си тренировка или медитация, за още по-голям ефект.


Blog_porridge_02


Ритуал №7: Подарете си малка закуска

Да, съвсем правилно прочетохте. Подарете си закуска! Зарадвайте организма си с нещо вкусно и любимо, което ще го зареди със сутрешната доза енергия за деня. Закуската е едно от най-важните хранения за деня и ще ви даде сили, за да посрещнете предизвикателствата на деня.

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Вижте още:

8 ХОБИТА, КОИТО ВИ ПРАВЯТ ПО-ЗДРАВИ И КРАСИВИ

СМУТИ ФИЕСТА ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН СТАРТ НА ДЕНЯ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Аз не се обръщам към модата, модата се обръща към мен.“ – Дафне Гинес

Ако сте пропуснали
Най-четени