5-те най-добри ресторанта в света

x

Непрекъснато търсим не просто добри, а впечатляващи места, в които храната е изкуство, а посещението истинско изживяване. Ето пет от тях, които получиха признанието на хората в престижната класация на TripAdvisor. Пълно европейско надмощие – това е първоначалното ни впечатление. Последва го вътрешно задоволство, че можем да се поразходим до Англия, Франция или Испания, за да се уверим лично в превъзходството им.
Черният лебед (Олдстед, Англия)

Още от пръв поглед на сайта разбрахме защо това място е избрано за най-доброто в света. Семейно притежание, то предлага усещането за спокойствие сред природата на един от най-красивите национални паркове във Великобритания. Менюто е внимателно подбрано и предварително проверено. Всичко предлагано в Черния лебед притежава любовта, с която е отгледано и приготвено и едновременно с това креативността да впечатли и остави следа в посетителите. Признанието е напълно основателно. Защо мислим така ли? От обявените свободни дати за резервации – някои вече са за 2018 година. Но има и още. Черният лебед предлага нощувки, за да се насладите пълноценно на мястото, района, кухнята и всичко, което предлага.
Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons (Грейт Милтън, Англия) 

Интересно съчетание на добрите стари британски традиции с изтънчеността на френския шик. Ресторантът е част от хотел, разположен в средновековно имение в Оксфордшир. Мястото на ресторанта в престижната класация е само поредното признание. Още с отварянето му преди 30 години неговите качества са признати с две звезди Мишлен.
Maison Lameloise (Шани, Франция)

В сърцето на Бургундия, този ресторант определено заслужава мястото си сред най-добрите в света. Причините са много. Ерик Прас е една от тях. Известният майстор готвач поставя хармонията на вкусовете на съвсем ново ниво. Изчистеността и елегантността при поднасянето на ястията носи емоция. И тук добрата храна се съчетава е само част от изживяването, другото предлагат хотелът и околността.
L’Auberge de l’Ill (Илеусерн, Франция) 

Оставаме още малко във Франция, за да отдадем дължимото на следващия ресторант, заслужил мястото си сред най-добрите. Половинвековната му история е само основата, върху която се гради сегашната му безупречна репутация. Трите звезди Мишлен го доказват. Луксозният хотел със 150-годишна история, от който ресторантът е неделима част, ще ви посрещене типично по френски – изискано, фино и с внимание към детайлите във всичко. Кухнята, която L’Auberge de l’Ill е отражение на образа на семейството, съчетание на традиции, креативност и много модерен прочит на френската кухня.
Martin Berasategui (Ласарте, Испания)

Любимата Испания завършва обиколката сред най-добрите. Още един ас в световната гурме кухня приготвя изтънчени съчетания, които дивят посетителите от всяко място на земното кълбо. С цели седем звезди Мишлен, това е ресторант, който ще погъделичка сетивата ви и ще ви подкани да опитате неподозирано съчетание на вкусове.

След всичко казано дотук, тези пет места си звучат като спирки от мини европейска гурме обиколка. Или поне места, които да отбележим с „трябва да се посети“.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: blackswanoldstead.co.uk/belmond.com/lameloise.fr/auberge-de-l-ill.com/martinberasategui.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени