Денят на всички Марии

x


Казват, че всяка втора жена на света е Мария. Не сме ги броили. Знаем обаче че накъдето и да се обърнем ще срещнем поне една.

Вярвате или нe името на Христовата майка, която църквата и хората почитат днес, дава благословията си на всички жени с това име. Те подобно на нея носят благодат и помагат на света да бъде по-добър. Знаем го, защото познаваме достатъчно всеотдайни Марии, които с достойнство вървят през живота.Но да кажем и две думи за празника, който християнската църква почита на 15 август. Според преданието на този ден всички апостоли се събрали, за да се простят с Божията майка преди тя да завърши земния си път.

В народните традиции Света Богородица се почита като покровителка на майчинството и жените, защитник на семейното огнище.

През първите десетилетия на 20-ти век от 15 август са започвали седянките. На тях са се срещали младите – и да свършат някоя друга работа, и да се позагледат кой с кого си подхожда за семейство.

Да благоденстват Мариите. А редом с тях и Мара, Мария, Марийка, Мари, Марин, Мариян, Марияна, Мариана, Мариан, Маша, Мика, Мира, Мариета, Мариела, Марио, Преслав и Преслава.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

PRADA – Printed mohair-blend coat

Препоръки от седмицата

JOHANNA ORTIZ – Caravan off-the-shoulder cotton and silk-blend poplin top

Препоръки от седмицата

ELIE SAAB – Lace-paneled crepe dress

Препоръки от седмицата

JIMMY CHOO – Romy glittered leather pumps

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато търсите провокация, добре е да рискувате докрай!

Ако сте пропуснали
Най-четени