Денят на всички Марии

x


Казват, че всяка втора жена на света е Мария. Не сме ги броили. Знаем обаче че накъдето и да се обърнем ще срещнем поне една.

Вярвате или нe името на Христовата майка, която църквата и хората почитат днес, дава благословията си на всички жени с това име. Те подобно на нея носят благодат и помагат на света да бъде по-добър. Знаем го, защото познаваме достатъчно всеотдайни Марии, които с достойнство вървят през живота.Но да кажем и две думи за празника, който християнската църква почита на 15 август. Според преданието на този ден всички апостоли се събрали, за да се простят с Божията майка преди тя да завърши земния си път.

В народните традиции Света Богородица се почита като покровителка на майчинството и жените, защитник на семейното огнище.

През първите десетилетия на 20-ти век от 15 август са започвали седянките. На тях са се срещали младите – и да свършат някоя друга работа, и да се позагледат кой с кого си подхожда за семейство.

Да благоденстват Мариите. А редом с тях и Мара, Мария, Марийка, Мари, Марин, Мариян, Марияна, Мариана, Мариан, Маша, Мика, Мира, Мариета, Мариела, Марио, Преслав и Преслава.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник!

Ако сте пропуснали
Най-четени