Лукс и природа в едно изречение… или на пет места в Южна Америка

x

Мечтаем наблизо. Но мечтаем и надалеко. В случая за обратната страна на земята, там където легенди и митове се сливат с живия живот, а темпераметът и традициите са най-важните закони. Южноамериканско ни е, силно латино и още повече еко. Или по друг начин казано хвърлихме поглед към пет от най-прекрасните еко курорта в Южна Америка.

Mashpi Lodge (Еквадор)

Разположен сред биоразнообразието на региона Tumbes-Chocó-Darién, курортът е посветен на опазването на ценната си екосистема. Архитектурният шедьовър разполага с огромни, панорамни прозорци, които да ви потопят напълно в заобикалящата атмосфера, дори в банята („Привет, маймунки“), а луксозните условия и гурме кухнята ще ви дадат усещането за истинска ваканция.Pikaia Lodge (острови Галапагос)

Курортът предлага на гостите си достъп до мястото, на което Дарвин е открил своите чинки – като същевременно показва респект към чувствителната екосистема, която го обгражда. Разположен е на остров Санта Круз, което дава възможност за екскурзии до националния парк Галапагос, разходки по безкрайните бели плажове и пътешествия до другите острови за яхта. Освен всичко останало, мястото разполага и със собствен резерват за най-авантюристичните си посетители.
Treehouse Lodge (Перу)

Трудно за вярване, но ще сложим all-inclusive курорт и Амазонка в едно и също изречение. И се чувстваме като истински първооткриватели по въпроса. В сърцето на перуанската тропическа гора се намира място, където спалнята е на дърво, а това буквално означава да избягате от жегата и влажността. Ако да ви събудят маймуни и птици, не ви е достатъчно приключенско, в курота ще ви предложат риболов на пирани и какво ли още не. След активен ден в джунглата може да се порадвате на космополитната страна на живота със силно питие в бара.Yacutinga Lodge (Аржентина)

И това място е буквално обгърнато от зеленина. Този път тя е влажната гора на Игуасу. Освен великолепно място за почивка, тези ентусиасти са доказали многократно усърдието за възстановявнето на екологичното равновесие. Откакто курортът съществува, в околността са посадени 30 хил. дървета от местни видове. Но колкото и блажено да е в Yacutinga Lodge с йога практиките и центъра по медитация, няма как да пропуснете пътуването до намиращите се наблизо водопади Игуасу – най-големите и впечатляващи в света.


Butterfly House (Бразилия)

Ако наистина имате нужда да се измъкнете от всичко, заложете на това перфектно луксозно кътче. Разположен в северната част на Бразилия, на полуостров Марау, районът е доста непопулярно място в сравнение с местата на юг. Колко релаксираща може да е една почивка в Рио, например? Това означава, че когато казваме девствени плажове – те са такива, а езерата и горите, които са наоколо, ще трябва да си поделите с автентичните растителни и животински видове. В пълния с бунгала курорт, който е в баланс с околната среда, се спазва стриктна политика за опазване на природата в чистия й вид. Но пък си заслужава – заради красотата, добрата кухня и басейна, разбира се.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Mashpi Lodge/Pikaia Lodge/Treehouse Lodge/Yacutinga Lodge/Butterfly House

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сериозен look за една успешна сряда!

Ако сте пропуснали
Най-четени