Как се постигат големите цели на малки стъпки

x


Има моменти, когато трябва да прецените дали изобщо си заслужава да инвестирате време и усилия в конкретна цел. Когато стане въпрос за постигането им е много по-добре да ги разделите на малки постижими стъпки. Начинът да ги осъществите е да научавате по едно ново умение всеки месец, което ще ви помогне да се придвижвате напред. Ето още няколко полезни стъпки, които ще ви доближат до осъществяването на най-важните ви цели.

Голямата цел разделете на пет по-малки

Няма нищо лошо да се целите на високо и да си избирате наистина мащабни цели. Като да започнете собствен бизнес, например. Опитът досега на много успешни жени е доказал, че както повечето неща на този свят, голямото е съвкупност от няколко по-малки елемента.

Затова ако в този момент сте наясно с какво да се заемете, разпределете осъществяването на пет по-малки стъпки и включете към тях придобиването на ключови умения. В момента мрежата изобилства от сайтове, които безплатно или срещу определена такса дават възможност за добиването на мениджърски и специфични за нишата задълбочени познания.

Coursera и Skillshare са добри примери за това. Първият сайт предлага както свободен достъп, така и платени курсове, докато при втория – достъпът е срещу месечна такса от около $9.Опитайте да действате тематично

Основата за постигането на голяма ефективност при разпределението на времето е тематичното му обособяване. Това спестява много време и усилия и в крайна сметка се оказва доста по-продуктивен вариант в сравнение с познатите ни досега прийоми на тайм менидмънта.

Какво всъщност представлява тематичното действие – това е умението да зададете определена тема на деня си. Да групирате личните си и професионални задачи така, че да направите живота си по-лесен. С усвояването на повече и повече от тематичните действия, ще успеете да поставите изпълнението на задачите си на по-високо ниво и да си освободите повече време за големите цели.Превърнете вдъхновението в действие

За да се научите да превръщате вдъхновението в действие трябва да се научите да отсявате идеите си – на кои да обърнете внимание и как да действате незабавно по отношение на тях. Няма как да успеете без напътствия от хора, които вече добре владеят тази трансформация. И отново благодатната и безгранична възможност е в интернет, където можете да откриете всичко необходимо за изграждането на такива умения. Класове или книги, вие ще изберете.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени