Max Mara пролет/лято 2021 – стремежът да постигнем най-доброто

x

Както сочат историческите факти, модната къща Max Mara е основана скоро след Втората световна война. Време, което в Италия (а и не само там) е пропито с безкористен стремеж по възстановяване на изконни ценности в изкуството и живота. От занаятчийството, през дизайна и творчеството, та чак до притежанието на определени вещи, всичко изглежда значимо и важно, за да изградят хората животът си отново, по най-добрия начин. Италианците дори си имат израз за това “Bella figura” или стремежът да постигнем най-доброто възможно. Именно това е и концепцията, в която винаги е вярвал екипът зад Max Mara, затова днес – когато светът отново се възстановява от поредица неочаквани и непредвидими събития, модната къща продължава да изповядва философията си и да напомня за онзи така важен стремеж… към по-добро.



А какво носи една жена, докато се възстановява светът ли? Отговорът на този въпрос Max Mara даде по възможно най-добрия начин – чрез модата. Или по-конкретно: чрез  дефилето, представящо колекция пролет/лято 2021, по време на Седмицата на модата в Милано.

Италианската модна къща продължава да следва линията на своята иконична естетика, докато паралелно с това внедрява удобството, като неделима част от елегантността. Някак естествено палтата се превръщат в парки, джобовете печелят симпатии, пуловерите са от кашмир, крачолите – широки, дължините достигат глезените, а всеки детайл е съвършен. Цветната палитра е фина и подчинена на неутралните, класически нюанси, сред които преобладават охра, сиво, черно и бяло. Същите деликатни тонове се смесват и с нежни оттенъци синьо, настанили се като парченца безоблачно небе и в колекцията, и в копнежа за бъдеще.




В топлата прегръдка на земните цветове, Max Mara по един доста ненатрапчив начин, ни показа какво могат да носят силните жени, докато възстановяват света. При това без да се налага да жертват нито части от своята женственост. Колекцията за пролет/ лято 2021 е един съвременен прочит на италианската елегантност, който трябва да признаем – харесахме много! Ами вие?









Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Max Mara Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животински принт и градска джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени