Изкусителни устни през зимата – защо не?

x

Особено неприятен е проблемът с напуканите устни през студените месеци. Лошият навик да дърпаме фините кожички от тях може да доведе до сериозни естетически последствия. Изключително опасно е, когато не полагаме грижи и свикнем с грубия им вид, който е отблъскващ както за нас, така и за околните. Време е да вземете мерки и да положите малко усилия, за да възстановите здравето и красотата на кожата на устните си. Ето как:



Ако ви е писнало да попадате на продукти, които залагат на запомняща се реклама, но не и на качествен състав, по-добре опитайте натурални овлажнители. Медът е полезен за организма вътрешно и външно. Той има антибактериално действие и дава бързи видими резултати. Всичко, което се изисква от вас, е да нанасяте често природния продукт върху напуканите си устни. Вечер преди лягане сложете от лечебното мазило и на сутринта ще се радвате на мека и еластична кожа. Тъй като епидермалният слой е тънък и чувствителен, зехтинът ще ви свърши страхотна работа. Той успокоява и възстановява кожата. В случай че имате доверие на естествените масла и есенции, опитайте бадемовото масло. Неговият състав е най-близък до този на човешката кожа и влияе изключително добре на устните ни, заличавайки всякаква грапавина. Необходимо е да проявите постоянство и резултата няма да закъснее. Маслото от арган също се ползва с добро име. Просто изберете едно от всички и започнете терапията незабавно!



За хубавите устни трябва да има добро кръвообращение. Затова използвайте ексфолиант, чието действие да бъде максимално щадящо тънката кожа на устните. Захарта е отлична алтернатива, към която можете да прибягвате сравнително често. Друг начин за по-пълноценна циркулация е използването на мека четка за зъби, с която да масажирате устните си. След процедурата нанесете подходящ продукт с дълбока хидратация.



Не забравяйте, че можете да предпазите устните си от сухота посредством употребата на по-мазни червила и балсами. Оставят усещане за хидратация и предпазват от студения вятър, който е основен причинител на напуканите устни.

Съществена роля играят правилното хранене и редовният прием на вода. Увеличете консумацията на сурови ядки, плодове и свежи салати. Минимумът от течности, които трябва да изпивате, е между литър и половина и два литра на ден.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Unsplash; Pixabay

Вижте още:

КРАСИВА КОЖА В 5 ЛЕСНИ СТЪПКИ

ЧЕРВИЛА, КОИТО РАЗКАЗВАТ ИСТОРИИ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени