Нова година на чисто – лесен начин за детокс

x

След като се погрижихме за предпразничния детокс и си обещахме да не прекаляваме по празниците, равносметката често е друга, а реалността – съвсем различна от представите ни. Празниците са време, в което се отпускаме, почиваме си, хапваме повече.

Знаем, че влизането във форма е много по-трудно от излизането… едното сякаш се случва за секунди! И докато понечвахме към следващото парче сладкиш тайно си обещавахме, че „след празниците ще се погрижа за себе си“. Е, дойде и това време. Всяко начало е стресово, особено в работните дни. Комбинирано с мисълта, че бързо трябва да върнем същите си килограми и тонус, ситуацията често става още по-тежка. Но има няколко наистина лесни начина, които не са стресови за организма и по-скоро приличат на добри навици, отколкото на тежки мерки и диети. А и мисълта, че лятото е някъде зад ъгъла, става все по-близка до истината.



Зелен чай

Пропускаме кафето и го заместваме с чай – зелен, билков, матча. Добавяме джинджифил, черен пипер, мед, мента. Топлината и билките успокояват стомаха, намалят главоболието и се грижат за доброто здраве. Прекрасна напитка дори и за тези, които не са фенове на чая.



Повече плодове и зеленчуци

След като добре си похапнахме месо и по-тежки храни, е време да се заредим с максимално много витамини. Така имаме доста добър обяд без да добавяме излишни калории. Стомахът се свива, метаболизмът се подобрява, а ние се чувстваме свежи и отпочинали.



Намалете захарта

Не я спирайте рязко, защото това би предизвикало обратен ефект, стрес за организма и още повече напрежение. За доброто пречистване е нужно да намалим количествата захар, които консумираме. Тялото ни е изморено и приемът на захар би увеличил производството на инсулин. Затова нека му дадем малко почивка!



Движение

Най-добрият начин за постигане на добра форма и тонус е движението. Дали избирате плуване, кардио тренировки, тичане – важното е да се изпотите и да изгорите излишните калории. За онези, които искат да продължат почивката пък, предлагаме сауна. Най-лесният начин за изпотяване и за пречистване на тялото от токсини, мъртва кожа, неприятни натрупвания.



Вода

Абсолютно задължителен елемент. Пиенето на вода е ключово за хубава кожа, липсата на целулит, добрия метаболизъм. Тя има истински пречистваща сила. Прибавяме резен лимон за още по-добри резултати и приятен вкус.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени