10 спасяващи мисли за стресови ситуации

x


Будилникът звъни. „Ставам”, казвате си повече от веднъж наум. Десет минути по-късно все още сте в хоризонтално положение. Сънят отказва да ви пусне от нежната си хватка, а и вие не се съпротивлявате особено. Повторно повикване от будилника и старт на сутрешното суетене. Бързане, тичане, трафик, офис треска… пулсът ви не спира да препуска. Тревоги, грижи, разочарования, мъка… Дали не е време да спрете за минута? Само за една, за да погледнете малко по-ясно на случващото се? С помощта на някоя от тези 10 спасяващи мисли.

 

1. Щастието не е константа.

За да стигнете до най-хубавите дни от живота си, ще трябва да преминете през няколко лоши. За да повярвате, че можете да постигнете щастие и да останете в него завинаги, трябва да повярвате, че можете да стигнете до брега и да останете там завинаги. Щастието е поредица от мигове, които идват и си отиват, и добавят сладост към живота ви. Научете се как да приемате това и ще имате повече щастливи мигове.2.Неуспехите са временни и ни учат на неизбежни уроци.

Най-добрите житейски уроци обикновено се научават в най-неприятните моменти от живота и от най-лошите ни грешки. Така че да, понякога ще се проваляте. Колкото по-бързо го приемете, толкова по-бързо ще се справите с това. Да направите нещо и да се провалите е поне десет пъти по-продуктивно, отколкото да не направите нищо.

 

3.Дори ако в момента не го забелязвате, вие вървите напред.

Може би все още не сте там, където бихте искали да бъдете, но ако помислите, вече не сте и там, където някога сте били. Имате всички причини да вярвате, че можете да се доверите на себе си и да вървите напред. Не защото винаги сте правили правилните избори, а защото сте оцелели след лошите и сте направили крачките в тази посока.

 

4.Начинът, по който се чувствате, когато сте под стрес, не е мярка за реалност.

Само защото се страхувате, не означава, че сте в опасност. Това, че се чувствате самотни, не означава, че никой не ви обича. Ако мислите, че може да се провалите, не означава, че ще го направите. Погледнете отвъд колебанията си и продължавайте да търсите истината. За да превъзмогнете отрицателните мисли и деструктивните емоции, трябва да създадете положителни емоции, които са по-силни. Понякога трябва просто да забравите как се чувствате, да си спомните какво заслужавате и да продължите напред.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ