9 признака, че ви е време за промяна

x

Никога не е прекалено късно или прекалено рано да станете човека, който искате да бъдете. Краен срок за това не съществува, можете да започнете веднага, щом силно го пожелаете. Изборът е ваш: да се промените или да останете същите, да дадете най-доброто или най-лошото от себе си. Всичко зависи от вас, затова се постарайте.

Правете нещата, които ви предизвикват, отдайте се на чувства, които никога преди не сте познавали. Прекарвайте повече време с хора, които ще ви помогнат да израснете духовно. Живейте живота, от който ще се гордеете. Ако смятате, че не го правите, съберете кураж, за да направите промени.

Разбирате, че е време за промяна, когато…1.Страхът започне да ви спира. Страхът е най-лошото нещо от всичко, той е същинският ви враг. Изправете се срещу житейската буря и срещу страховете си. Това е първата стъпка, а мокрият не се страхува от дъжда.

2.Усещате, че се изпълвате с отрицателни чувства. Във всеки от нас непрестанно се води ожесточената битка на две яростни сили. Едната е негативна (ревност, ярост, лакомия, възмущение, лъжи и омраза), другата е положителната (любов, радост, мир, надежда, съчувствие, доброта и истина). Обикновено побеждава онази, на която отдавате най-голямо внимание.

3.Мислите ви са навсякъде, но не и тук и сега. Някои хора смятат, че миналото е безкрайно, че бъдещето е безкрайно, а настоящето е само миг. Истината е, че миналото е миг, бъдещето е миг, а настоящето е безкрайно. Уверете се, че живеете в него и че взимате най-доброто от настоящия момент.4.Чувствате се притиснати да бъдете някой друг, а не себе си. Някои хора просто няма да харесат това, че сте себе си. Те винаги ще се чувстват по-добре с личността, която си представят, че сте. Затова ако започнат да не ви одобряват, игнорирайте ги. Онова, което ви прави щастливи, замества онова, което те смятат, че ще ви направи щастливи. Не се отричайте от своята истина. Не се страхувайте от автентичността си. Не живейте според техните стандарти. Осъзнайте, че само вие имате значение и че няма нищо лошо в това да бъдете себе си.

5.Имате усещането, че се състезавате с всички други. Единственият, с когото трябва да се надпреварвате, е себе си. Вие сте в собственото си състезание. Няма нужда да играете играта на това да сте по-добри от всеки друг. Опитайте да се подобрите – бъдете по-добри от вчера. Този начин на мислене ще ви освободи.6.Връзката ви кара да се чувствате ужасно. Не можете да промените всички хора около себе си, но можете да промените хората, които са около вас. Понякога просто се налага да изтриете съобщенията, да изтриете телефонните номера и да продължите напред. Не забравяйте кои са били те някога, но трябва да приемете факта, че те вече не са същите хора.

7.Чувствате се отегчени. Не казвайте, че сте отегчени. Няма смисъл. Живеете в огромен свят, от който виждате само малка част. Дори съзнанието ви е безкрайно – то води до дълбини, които никога не сте изследвали. Фактът, че сте живи, е удивителен, затова нямате правото да бъдете отегчени.8.Съпротивлявате се на промяната. Промяната е част от процеса, тя е процесът. Лошата новина е, че нищо не трае вечно. Добрата новина: нищо не трае вечно. Затова избягвайте фанатизираното въодушевление или неоснователната депресия. С времето и двете неща ще се променят.

9.Другите пишат историята на живота ви вместо вас. Животът ви е история, а вие сте протагонистът в нея. Всички други са просто странични герои. Родителите ви, шефа ви и всеки непознат, който срещнете на улицата – те са просто странични герои. И така до каква степен могат да влияят на историята? Страничните персонажи съществуват само, за да ви помагат да развивате историята. Затова ако направите грешка, ако се чувствате ужасно или сте разочаровани, не се стресирайте прекалено. Изсмейте се, вие сте главният герой, все пак! Никой друг няма право да ви стресира, освен ако не му го позволите вие.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Може да носите каквото ви харесва и както ви харесва. Важното е да изглеждате женствена и секси.“, Вивиан Уестууд

Ако сте пропуснали
Най-четени