Красота и вечна младост обещават бюти технологиите на бъдещето

x


Огледала, които възпроизвеждат различни типове осветление и тълкуват емоциите ни, 3D печат на грим, стикери-детектори за UV лъчи и LED капсули. Не, това не са фантазиите на някой бюти блогър, а последните новости от света на козметиката. Бюти индустрията активно усвоява последните постижения на науката и новите технологии, за да се погрижи за красотата и младостта ни.

Смарт татуировки, микрочипове и подкожни украшения: тези технологии правят фигурата ни по-добра. Кой стои зад футуристичните разработки?

Смарт татуировки

Представете си, че имате временна сребриста татуировка. Тя не е просто за украса, а може да взаимодейства с различни електронни устройства. Прокарате ли пръсти отгоре й, тя показва закодирана информация или работи като дисплей на мобилен телефон.

Създателката на първата смарт татуировка в света – Синди Хсин-Лиу Као нарича изобретението си DuoSkin („втора кожа“). Технологията е създадена в лабораторията в Бостън MIT Media Lab със съдействието на Microsoft. Пръв модният дизайнер Кристофър Бевънс я тества по време на дефилето на последната си мъжка колекция. С помощта на мобилните си телефони присъстващите на ревюто сканираха татусите и получаваха повече информация за всеки от моделите.

Най-ценното в една такава татуировкае, че можете да съхраните цялата важна за вас информация – от кръвната група до любимия оттенък боя за коса и комплекс с упражнения за сутрешната гимнастика. В някои татуси е съхранена система за контролиране на теглото и физическото ви състояние. Една такава рисунка показва важни показатели като влажност на кожата, температура, пулс и прочее.

Подкожни микрочипове

Още една джаджа от света на биохакинга – подкожните микрочипове. За какво се използват те ли? Това е имплант, наподобяващ миниатюрна колбичка, който се вгражда под кожата в пространството между палеца и показалеца на ръката. Болката от имплантирането му напомня на процедурата по поставяне на пиърсинг. Този чип не само следи за състоянието на здравето ни, но и ще събира в бъдеще пълната картина на жизнените ни показатели.

Биохакинг

Американското модно списание „Allure“ наскоро писа за пионерите в биохакинга Grindhouse Wetware. Те експериментирали със самозареждащи се светещи импланти. Единият от създателите на компанията – Тим Кенън имплантирал в предмишницата си миниатюрен монитор Circadia, който може да предава температурата на тялото през Bluetooth към Android. В случай на повишена температура или дехидратация телефонът ви известява за това.

Northstar е чипът, който се поставя подкожно в ръката и свети като червена звездичка. Естетически изглежда не просто изглежда добре, но е и оригинален. Нещо като новият пиърсинг в света на красотата.

 

Текст: Нора Атанасова

Снимка: Hadis Safari – Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки на висок ток SAINT LAURENT

Обувки на висок ток SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта BALMAIN

Чанта BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако BALMAIN

Сако BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник е, офисът ни зове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ