Ако някога сте си мечтали да похапвате вкусна храна, която е в същото време вълшебна и върши чудеса с кожата ви, имаме новини. The Super Elixir ни предлага серия от рецепти с най-добрата храна в полза на здравето и красотата. Да, това не са просто поредните рецепти за смути или за десерт, а много повече. Храна, от която видимо ще усетите полза. Въпрос на няколко минути подготовка и много усмивки от резултата. Представяме ви няколко лесни и много полезни рецепти, които да опитате сами. А резултатите ще ви накарат да искате още и още.
СУПЕРХРАНА ЗА БЛЕСТЯЩА И СИЯЙНА КОЖА
Съставки за дресинг:
1 ч.л. SUPER ELIXIR Alkalising Formula
1 ч.л. балсамов оцет
1 лимонов сок
1 ч.л. семена от кимион
3 супени лъжици зехтин
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
чили
Mикс от семена за салата:
1 цвекло
1/8 червено зеле
1/8 зеле
1 морков
1 ябълка
150 гр. гъби
1 червена чушка
2 супени лъжици див лук
30 гр. грах
1 тиквичка
50 гр. бразилки орехи
1 чаена чаша сварен булгур
Поставете всички салатни състваки в голяма купа, смесете и правете дресинга. Поръсете със семената и ядките. Сервирайте и се насладете!
СМУТИ РЕЦЕПТА BLUE VELVET
1 лъжица NOURISHING PROTEIN Vanilla
1/4 чаша кокосово мляко
1 чаена лъжица синя матча (за цвят)
1 чаша замразени смесени горски плодове
1 замразен банан
1 супена лъжица семена от чиа
Миксирайте съставките заедно в блендер докато се получи гладка смес и гарнирайте със замразени черници, боровинки и семена или с плодове по ваш избор.
ШОКОЛАДОВ ЧИА ПУДИНГ С МАТЧА КОКОСОВ ЙОГУРТ
За шоколадовия чиа пудинг:
2 лъжици NOURISHING PROTEIN Chocolate
1 1/2 чаша кокосово мляко
1/3 чаша чиа семена
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 супени лъжици кленов сироп
За матча йогурт:
2 чаени лъжички зелен матча прах
1 чаша кокосово кисело мляко
1 супена лъжица кленов сироп
плодове за гарниране
В купа миксирайте протеина, кокосовото мляко, семената от чиа, ванилията и кленовия сироп. Оставете в хладилника докато семената не поемат по-голямата част от течността. В средна купа смесете матча, киселото кокосово мляко и кленовия сироп. Сложете пудинга в четири чаши и отгоре матча йогурт и гарнирайте с пресни малини или с плодове по ваш избор. Рецептата е за 4 порции.
ИМАМ НУЖДА ОТ ШОКОЛАД. ВЕДНАГА
Шоколадът е едно от големите изкушения в живота, нали?
Натурален, млечен или бял, обичаме ги всички!
Независимо от времето или настроението, винаги има специално място запазено в сърцата и коремите ни за един шоколад. За щастие е възможно да направите почти всичко веган и малко по-здравословно, така че започвайте собствените си шоколадови барчета.
Опакован с перуански шоколад NOURISHING PLANT PROTEIN и покрит с фъстъци, розови листенца, парченца малини и какаови зърна, сме притеснени да не го изядем на един дъх.
Шоколад:
2 лъжици NOURISHING PLANT PROTEIN Peruvian Chocolate
100 грама какаово масло
50 грама кленов сироп
1/2 чаени лъжички ванилов екстракт
щипка сол
Гарнитура:
1/2 чаша шам – фъстъци, нарязани
2 чаени лъжички розови листенца
1/4 чаша изсушени парченца от малини
4 супени лъжици какаови зърна
Леко разтопете на водна пара какаовото масло, до пълно разтапяне. Оставете да се охлади. Разбъркайте с кленовия сироп и постепенно добавете шоколадовият протеин NOURISHING PLANT PROTEIN. (За да сте сигурни, че получавате предимставата от всички скъпоценнни хранителни вещества от този подхранващ протеин е важно да добавите протеиновият шоколадов прах след като какаовото масло се разтопи и охлади до стайна температура.) Добавете ванилията и солта и разбъркайте до еднородна смес.
Излейте сместа от шоколада в силиконова матрица, за да се образуват шоколадовите барчета, ако нямате може да използвате малка тава за печне и да направите плоча шоколад. Друг вариант е да използвате форми за лед, за да направите индивидуални шоколади.
Оставете в продължение на 1-2 минути в хладилника или фризера да се охлади преди да поръсите вкусната хрупкава текстура. След това върнете в хладилника да стегне, около 20 минути.
Може да се съхранява в хладилник / фризер до 4 седмици.
Порции: 3 барчета
Teкст: Press
Снимки: VieEco