И вие ли правите тези шест грешки на плажа?

x

 


Плажът е едно от местата, които ще посещаваме често в следващите два месеца. И всяко лято научаваме по нещо ново за това какви рискове крие почивката ни под слънцето. Този път се спираме на грешките, които правим/правите при нанасяне на слънцезащитен продукт. Сигурни сме, че ще е полезно в началото на сезона да прочетете точно това!


 

 

 


Не нанасяте достатъчно количество

Необходимото количество слънцезащитен лосион за едно намазване на тялото ви е толкова, колкото може да се побере в една малка чаша за шот. Допълнително количество и съвсем различен крем, предназначен за целта, се нанася на лицето. Ако използвате по-малко количество за лятото не означава, че на всяка цена ще изгорите, но означава, че няма да извлечете всички ползи, описани на етикета на продукта. Затова е по-добре да дадете на кожата си „питието“, от което се нуждае.


 

 

 


Използвате погрешен слънцезащитен фактор

Обозначението SPF се отнася за количеството UVB  слънчеви лъчи, от които ще ви предпази продукта – тези лъчи, които причиняват изгаряне. И не означава, че ще ви предпази от UVA лъчите, които са тези, причиняващи стареене на кожата. Търсете продукти, които имат и двете предпазни свойства във формулата си. Освен това, височината на слънчевата защита няма връзка с това какво количество от продукта трябва да нанесете. По-високият фактор не означава по-малко крем. И още, слънцезащитен крем с фактор 100 не ви предпазва от 100% от слънчевите лъчи. И никой продукт с обозначение SPF не предлага пълна защита на кожата, затова прекарвайте време и на сянка. И да, двата вида лъчи UVB и UVA са причина за рак на кожата.


 

 

 


Използвате слънцезащитен спрей, но не го размазвате по тялото след напръскване

Спрейовете обикновено са по-удобни от другите видове кремове. Спецификите при нанасянето им обаче са няколко. Пръскайте всяка зона около 5 секунди и след това използвайте дланите си, за да разнесете продукта още по-добре. Не пръскайте спрея от голямо разстояние, понеже на плажа често има вятър, който може да попречи на поне половината количество спрей да достигне до кожата ви.


 

 

 


Не използвате слънцезащитен крем

Най-голямата грешка, която може да направите е да си помислите, че нямате нужда от подобен продукт. Без значение какъв цвят е кожата ви, най-ниският фактор, от който имате нужда е 30, особено в началото на сезона.


 

 

 


Не поставяте слънцезащитен продукт под дрехите си

Познайте какво? Бялата тениска има слънцезащитен фактор 3. И това число намалява в случай, че тениската е мокра. Предпазването с тънки шалове и други летни материи много често изобщо не предпазва кожата ви. Затова не забравяйте да поставяте продукт под банския, очилата, шапката.


 

 

 


Забравяте някои части на тялото

Такива са ушите, скалпа, клепачите, устните и пръстите на краката. И наистина е важно да се отнасяте еднакво към всички части на кожата си, защото проблемите биха могли да се появят по всяка една нейна част и по всяко време на годината, дори и през зимата, след като времето за плаж отдавна е минало.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pixabay, Unsplash

Вижте още:

ТРИ ВКУСНИ ИДЕИ ЗА ПРОЛЕТНИ ПРЕЧИСТВАЩИ КОКТЕЙЛИ

СЪВЕТИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ