И вие ли правите тези шест грешки на плажа?

x

390_1jade_sexy_beach_horizontal

 


Плажът е едно от местата, които ще посещаваме често в следващите два месеца. И всяко лято научаваме по нещо ново за това какви рискове крие почивката ни под слънцето. Този път се спираме на грешките, които правим/правите при нанасяне на слънцезащитен продукт. Сигурни сме, че ще е полезно в началото на сезона да прочетете точно това!


 

rosie_huntington_whiteley4

 


Не нанасяте достатъчно количество

Необходимото количество слънцезащитен лосион за едно намазване на тялото ви е толкова, колкото може да се побере в една малка чаша за шот. Допълнително количество и съвсем различен крем, предназначен за целта, се нанася на лицето. Ако използвате по-малко количество за лятото не означава, че на всяка цена ще изгорите, но означава, че няма да извлечете всички ползи, описани на етикета на продукта. Затова е по-добре да дадете на кожата си „питието“, от което се нуждае.


 

NEF2372-copy

 


Използвате погрешен слънцезащитен фактор

Обозначението SPF се отнася за количеството UVB  слънчеви лъчи, от които ще ви предпази продукта – тези лъчи, които причиняват изгаряне. И не означава, че ще ви предпази от UVA лъчите, които са тези, причиняващи стареене на кожата. Търсете продукти, които имат и двете предпазни свойства във формулата си. Освен това, височината на слънчевата защита няма връзка с това какво количество от продукта трябва да нанесете. По-високият фактор не означава по-малко крем. И още, слънцезащитен крем с фактор 100 не ви предпазва от 100% от слънчевите лъчи. И никой продукт с обозначение SPF не предлага пълна защита на кожата, затова прекарвайте време и на сянка. И да, двата вида лъчи UVB и UVA са причина за рак на кожата.


 

michaela-kocianova-vogue-italia-june-2011-3-550x367

 


Използвате слънцезащитен спрей, но не го размазвате по тялото след напръскване

Спрейовете обикновено са по-удобни от другите видове кремове. Спецификите при нанасянето им обаче са няколко. Пръскайте всяка зона около 5 секунди и след това използвайте дланите си, за да разнесете продукта още по-добре. Не пръскайте спрея от голямо разстояние, понеже на плажа често има вятър, който може да попречи на поне половината количество спрей да достигне до кожата ви.


 

doutzen-kroes7

 


Не използвате слънцезащитен крем

Най-голямата грешка, която може да направите е да си помислите, че нямате нужда от подобен продукт. Без значение какъв цвят е кожата ви, най-ниският фактор, от който имате нужда е 30, особено в началото на сезона.


 

_MG_3303

 


Не поставяте слънцезащитен продукт под дрехите си

Познайте какво? Бялата тениска има слънцезащитен фактор 3. И това число намалява в случай, че тениската е мокра. Предпазването с тънки шалове и други летни материи много често изобщо не предпазва кожата ви. Затова не забравяйте да поставяте продукт под банския, очилата, шапката.


 

behati-prinsloo-nikini-photos-victoria-s-secret-swim-2014-st.-tropez-_4

 


Забравяте някои части на тялото

Такива са ушите, скалпа, клепачите, устните и пръстите на краката. И наистина е важно да се отнасяте еднакво към всички части на кожата си, защото проблемите биха могли да се появят по всяка една нейна част и по всяко време на годината, дори и през зимата, след като времето за плаж отдавна е минало.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

ТРИ ВКУСНИ ИДЕИ ЗА ПРОЛЕТНИ ПРЕЧИСТВАЩИ КОКТЕЙЛИ

СЪВЕТИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ефирна лекота и безкомпромисна женственост, какво повече да искаме от една рокля.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ