Използвате ли пресата си за коса правилно?

x


Ако си мислите, че щом имате преса, нямате проблем с фиксирането и обработката на косата си, то може и да грешите. Възможно е да допускате няколко грешки, които пречат да постигате желания ефект бързо или въобще да не го постигате. И тъй като поддържането на красива коса изисква усилия, днес ще ви разкажем как да си спестите някои от тях, за да ви се получава по-добре изправянето на косата и без грешки, които да увреждат косъма.

Не използвате предпазна козметика. Значи е време да го направите. Подготовката на косата, преди да я докоснете до нагорещената преса, е съществено важна. Не я подценявайте. Използвайте продукти, които запазват хидратацията на косъма в дълбочина.

Винаги включвате пресата на много висока степен. Понякога го правите просто за всеки случай или за да постигнете по-бързи резултати. Но косата ви няма нужда от това. Опитайте няколко варианта и според постигнатия резултат преценете кои са достатъчните градуси за вашата коса.

Използвате преса върху влажна коса. Това е нещо, което нанася огромни щети още от първия път. Косата ви трябва да е суха, когато използвате преса. Тук по-скоро нямате право на грешка.

Не разделяте косата си на достатъчно малки кичури. Затова си мислите, че трябва да прекарвате пресата повече пъти през една и съща коса, а то все не се получава. Хващайте малки кичури и прекарвайте пресата по тях с равномерни движения.

Не почиствате пресата си. И вероятно още сега ще забележите колко замърсена може да е тя, без да подозирате. Често по плочите са събират част от препаратите, с които третирате косата си. Необходимо е да почиствате с мокра или суха кърпичка, за да не връщате по косата си мазни остатъци от спрейове за коса, например.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Когато косата също се нуждае от храна

Луксозна. Бляскава. Празнична. Новата козметична колекция на Tom Ford

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ