С шедьоврите на Galénic изпреварвате времето

x


Да избягаме от следите на времето винаги е добра идея! Аз обичам да се събуждам красива, а вие? Мился, че жената е най-красива сутрин без грим, когато кожата е здрава, чиста и свежа. Затова потърсих експерт, който да ми даде най-добрите насоки как да постигна това.

Можем ли да се събуждаме по-свежи с тонус и красив тен? Как да запазим младостта си и да възстановим влагата в кожата си? Как да я защитим от агресорите на околната среда – кои са стъпките? С тези и още въпроси “засипвам” днес Биляна Мирчанова – тренинг мениджър на марката Galénic, за да съм сигурна, че давам най-доброто на моята кожа. Вижте какво ми разказа тя:

Здрава, сияйна и млада кожа, независимо от възрастта – има ли начин да постигнем това? 

Разбира се! Основното правило е да съхраним кожата в баланс. Започваме с това, тя да е съвършено почистена. Сутрин и вечер да са включени стъпки, подходящи за нашия тип кожа и текущото й състояние в момента.

Друго важно условие е да внесем оптимална хидратираща и анти-ейдж грижа (30+), за да предотвратим задълбочаването на признаците на стареене. Вземайки предвид динамичното ежедневие, в което живеем, ние губим от влагата на кожата си ежесекундно, преживявайки микро и макро стрес всеки ден… И, разбира се, задължително е да осигурим щит спрямо агресорите на околната среда. Така че почистване, хидратация и защита са трите ключови фактора, които са определящи кожата да бъде наистина здрава, да се радва на тонус и да изглежда млада и сияйна.Продуктите на Galénic са известни със своите изключителни формули. Интересно ми е къде се произвеждат те и какъв е процесът по създаване на една нова формула? 

Мосю Пиер Фабър, създателят на Pierre FabreDermocosmetics, бидейки истински пионер и визионер, е този,който пръв внася козметичната разкрасяваща грижа във фармацевтична среда. На улица La Fеsandrie в сърцето на Париж, в края на 70-те години се ражда Galénic, чието име произлиза от фармацевтичната наука за разработване на формули – галеника. Днес, ние вече говорим за виртуозното изкуство на моделиране на текстури. Нарича се Галеникана Galénic.

Това е създаването на изключителни формули с неповторими козметични структури от Майстори-моделиери за гарантиране на максимален козметичен резултат на звездния активен агент в една формула. Текстурите се разтапят при среща с вашата кожа, за да я дарят с абсолютния комфорт на съвършен завършек, без лепкав мазен филм, сред ухание на дизайнерски парфюм – върховно удоволствие по време на вашия козметичен ритуал у дома.Сред най-предпочитаните и търсени продукти на Galénic откриваме AQUA INFINI – лосионът, който мултиплицира действието на продуктите – как се случва това в действителност?

Този продукт е обогатен с екстракт от розата на Ерихон. Това е звездната активна съставка, която има силата да изгради резервоари за влага в сърцето на клетката във вашата кожа, за да поддържа оптимална хидратация. А това автоматично означава защита и превенция. AQUA INFINI лосион  облича кожата в очарователна пудрена баня от божур и жасмин, която мигновено омекотява повърхностния слой на епидермиса, за да преведе до 20% по-ефикасно активните съставки на всички последващи продукти.

Това е подготовката на вашата кожа, която преодолява нейната естествена защитна бариера спрямо агресорите на околната среда, за да гарантира по-ефикасното абсорбиране на всяка козметична грижа.

Нека ви покажа – нанасяме с ръце количество, колкото лешник на почистена кожа. Разнасяме по дланите, вдишваме, за да се насладим на нежния парфюм и “обличамe” лицето във воал, следвайки козметичните линии. Потупваме леко с пръсти и сме готови – сътворили сме пудрен завършек, който е подготвил епидермиса за транспортиране на звездните активни агенти от следващата ни козметична грижа. Очарователен жест, с който препоръчвам да започва козметичния ритуал на Galénic!

Всяка млада жена се интересува кога да започне и кой е най-подходящият продукт за това. Какъв ще бъде вашият съвет и можем ли да препоръчаме AQUA INFINI и на по-младите дами? 

Абсолютно, AQUA INFINI лосион е подходящ продукт за всеки. Може да се използва и от момчета, и от момичета още от 16 годишна възраст до много зряла възраст включително. Той е подходящ за всички, които искат да се насладят на това преживяване, но също така и да си осигурят здрава, тонизирана кожа и по-качествена козметична грижа след това.

МАЙСТОР-МОДЕЛИЕР НА ФОРМУЛИ – това веднага привлече вниманието ми – наистина ли има и такава длъжност? Какво всъщност прави той?

Да, той е този, който, вдъхновен от жената – неговата муза, създава творения с пулса на времето, в което живеем, за да осигури повече красота, повече младост и повече здраве.SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ, който и аз опитвам в момента, коригира всички признаци на стареене на кожата – изглажда бръчките, хидратира, изравнява тена, стяга и освежава – не мога да не ви попитам каква е тайната?

SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ е глобална анти-ейдж грижа, която отговаря на днешния забързан ден на дамите и въздейства едновременно на всички признаци на стареене. Той изпълва фините и дълбоки линии, извайва и изгражда сочен кожен релеф и озарява тена за съвършен завършек. Звездният активен агент тук е екстракт от Снежно водорасло – то действа в сърцето на клетката, обръщайки процеса на стареене до над 365%.

Често се говори за това, че много кремове съдържат уникални съставки, които обаче не могат да проникнат в кожата, какво бихте ни казали за това? 

Козметичната структура в тази формула се нарича “Кристално сливане” и е във формата на звезда. По нейните лъчи са инкрустирани като в бижу – екстракт от Снежно водорасло от Шпицбърг, Норвегия, заедно с богат комплекс от витамини B3, C, E, хиалуронова киселина, есенциални масла, озаряващи, коригиращи и моделиращи кожния релефагенти. Композицията позволява поетапното им освобождаване, за да сътворят по-млад вид на лицето с надграждащ ефект, ден след ден. От кадифен крем, текстурата му се трансформира в серум при среща с вашата кожа. Така, той се абсорбира бързо и ефикасно сред женственото ухание на луксозен парфюм с жасмин в сърцето.

В каква възраст е най-подходящо да използваме SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ?

Ла Крем може да се използва от 30 годишна жена, както и от дамите на 40+, които искат да се докоснат до младостта с най-доброто от Galénic.
Ако бръкна в моята “торба с мечти за красотата” – задължително ще извадя една, а именно – как да се събуждам винаги красива и свежа? Имате ли рецепта за това? 

О, да. Майсторите-моделиери на формули създадоха още едно бижу – BEAUTÉ DE NUIT ХРОНО-АКТИВ ГЕЛ. Той предоставя една перманентна регенерираща и хидратираща баня за през цялата нощ за копринено събуждане на сутринта. В уханието му присъстват деликатни нотки на Момина сълза. Ние наричаме тази грижа „лунната текстура на Galénic“. Тя наистина изглежда така и нека ви демонстрирам – мога да я обърна и тя не пада от бурканчето си. По същия начин,тя облича плътно кожата на лицето посредством Galénicа на Galénic Хроно пач гел. Работи непрекъснато с един и същ интензитет за въстановяване и хидратация през цялата нощ, като я изпълва със специален ензим, сорт папая. Нарича се ремоделираща макропротеаза. Това е научното й наименование. Тя успява да улови всички повърхностни замърсявания и мъртви клетки на повърхността накожата и заедно с високо-концентриранатахиалуронова киселина Ви предоставя напълно регенерирана кожа с копринен релеф и сияен тен, за да посрещнете агресията на деня.

Хиалуронова киселина, папая и Момина сълза – изглежда, това е една лека и свежа текстура? 

Знаете, че нощната грижа винаги е по-обогатена и по-плътна като текстура. Някои дами бягат от нощната грижа поради този факт и тук BEAUTÉ DE NUIT е решението от Galenic. Тази грижа е предназначена за всяка дама, независимо от типа кожа, която иска да се радва на качествена,интензивна регенериращаи разкрасяваща нощна грижав леката текстура на акватичен гел. Той се абсорбира на мига, за да сътворисатенен завъшек на сутринта.

Разглеждам DIFFUSEUR DE BEAUTÉ, нещо ново сред шедьоврите на марката. Изглежда като бижу от колекцията на Galénic и съдържа истински рубинени перли. Какво ще ни разкажете за него и на кого бихте го препоръчали?

DIFFUSEUR DE BEAUTÉ е универсална грижа, подходяща за всяка дама, която иска да съхрани здрава, тонизирана и ревитализирана своята кожа. Той е обогатен с хиалуронова киселина за идеалентургор и витамини B3, C, и E. Това е поддържаща грижа за имунната система на кожата. За да се радвате на съвършен баланс, бих препоръчала да го използвате заедно с SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ за дами над 30 годишна възраст или като основен крем за дами под 30, които искат да съхранят младостта си.

…Това означава също, че лицето ни получава едно мигновено сияние винаги, когато имаме нужда от него? 

Да, точно така. Лицето мигновено е озарено и излъчва здраве.

Аз много харесвам SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ, мога ли да го съчетая с другите продукти и с кои от тях е най-подходящо да го комбинирам за максимално добър ефект? 

Започнете на почистена кожа, като нанесете с ръце AQUA INFINI лосион. За дневен крем най-добре използвайте SECRET D’EXCELLENCE ЛА КРЕМ. Така ще си осигурите до 20% повече младост. Ще сатенирате и съхраните здравето на кожата и ще я озарите чрез няколко рубина отDIFFUSEUR DE BEAUTÉ. Това е и съвършенатабаза за вашия грим. А за през нощта, на почистено лице, започнете с пудрената баня от божур и жасмин- AQUA INFINI и завършете с лунната текстура – BEAUTÉ DE NUIT ХРОНО-АКТИВ ГЕЛ. Така най-добре ще се възползвате от качествата на различните колекции, използвайки шедьоврите на марката Galénic. Може да сте сигурна, че давате всичко необходимо на вашата кожа и изпреваравате времето!Текст: Десислава Ранчева 

Снимки: Kare Studio за Fashion Inside

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини пола от ETRO

Мини пола от ETRO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Дънки от FRAME Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът – нашето (не)скрито оръжие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ