Как да си почиваме качествено

x

Лятото е време за качествена и заслужена почивка. В забързаното ежедневие често забравяме как да си почиваме пълноценно. Плажът и морето са всепризнати помощници за отличен отдих, но дори тази година да не стигнете до заветната плажна отпуска, е добре да си припомните начините за релакс. Изискват малко повече дисциплина (да, дори почивката изисква усилия, особено при хората, които не умеят да си разпускат). Затова избрахме няколко опорни точки, които да ни помогнат!Никакъв график в свободното време

Типично е за съвременния начин на живот да правим график дори и през свободното си време. Това обаче изтощава тялото и ума, които се нуждаят от почивка и силно редуциране на напрежението. През част от времето на почивните дни е здравословно да устояваме на изкушението за активна почивка. От полза понякога е именно „безцелното размотаване“, време в което не правим планове и уговорки.

Да работим, когато е време за работа и да почиваме, когато е време за почивка

Съвременните технологии не ни позволяват да установим последователност в работата си. Важно е да запомним, че кратките почивки на работното място са първата крачка към балансираното съчетание – здрав ум и тяло.

Да слушаме тялото си

Тялото непрекъснато ни изпраща сигнали, когато има нужда от почивка. Умът обаче е също толкова добър, за да ни заблуди и ги пренебрегнем. Трябва да се научим да „слушаме“ какво ни показва тялото, както и да разпознаваме сигналите, които ни изпраща. В противен случай може да се стигне до негативни ефекти върху физическото здраве и душевно състояние.

Ден без екрани

Изкуствената светлина, която се излъчва от мониторите на компютрите и телевизионните екрани, може да се окаже проблем за пълноценния ни сън. Ще заспим много по-лесно, ако „елиминираме“ всички екрани около себе си поне час преди лягане.Да се изморим качествено

Случвало ли ви се е да плувате цял ден и след това да усещате приятна умора по цялото тяло? Физическите упражнения помагат да се сдобием с повече енергия, но също така са и начин за пълноценен релакс.
Ако прекараме няколко дни в повече часове сън, се чувстваме безжизнени и лишени от желание за каквото и да било. Постоянната работа, без никаква почивка, не ни позволява да сме пълноценни и достатъчно фокусирани, от друга страна обаче потоянното безделие не възстановява силите ни. Затова трябва да се стремим да открием баланса.

Teкст: Теа Николова

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ