Какво да правите, когато не знаете какво да направите… докато се гримирате?

x

 

Сутрин всяка жена отделя от 10 до 30 минути за грим и ако през това време поставяме само крем, спирала и молив за очи, да речем, че по-скоро нямаме проблем. Нещата се променят, когато вечер целѝм да постигнем по-официален грим за определено събитие или повод. Тогава често си задаваме въпроса „Защо не става?” и действате на принципа „изтривам и повтарям". Това отнема време, а обикновено бързаме. Ето няколко трика, с които да подобрите процеса в тези конкретни случаи.

 


 

 

 


 

Оказва се, че разполагате с молив за очи, който или е твърде сух, или е с такава консистенция, която не оставя плътна линия по горния ви клепач. Вие искате да постигнете ефект като на очна линия. В този случай подостряте молива, взимате една запалка и буквално за една секунда задържате връхчето на молива над пламъка. Изчаквате няколко секунди и вече може да нанасяте върху клепача. „Графитът” на молива ще е достатъчно мек и ще изглежда така, сякаш с магическа пръчица сте променили консистенцията му.

 


 

 

 

 


 

Слагате си сенки за очи, но ви се струва, че те губят цвета си и върху клепача не изглеждат толкова ярки, колкото би ви се искало. Вземете бял молив за очи и леко „оцветете” тази част от кожата, на която възнамерявате да поставяте сенките. След като положите бяла основа, върху нея може да поставите с апликатор за сенки цвят, който решите и той няма да загуби своята плътност на нюанса от кутийката.

 


 

 

 

 


 

Искате „котешки очи”, но не знаете как да направите очната линия симетрична от двете страни. Използвайте лъжица. Може да опитате с няколко размера – от малка за десерт до супена, за да установите с коя ще ви е по-удобно да извършвате манипулацията. Поставете лъжицата над клепача, така че тя да прилепне по окото, нагласете я добре, без да натискате прекалено силно към очната ябълка. С добре подострен молив очертайте контура, който желаете.

 


 

 

 

 


 

Искате по плътни мигли, но не знаете как да постигнете ефекта мигновено. Нанесете един слой спирала и с четка за пудра поставете един слой пудра. След това отново спирала и пак пудра. Отделянето на различните пластове по този начин ще ви осигури плътни мигли без слепване.

 


 

 

 

 


 

Искате дълготраен цвят на устните, но не сте наясно как да го постигнете. Поставете един слой червило. След това с тънка салфетка нежно попийте, така че да остане само цвят като база. Поставете малко безцветна пудра и нанесете финалния слой червило. Така пудрата няма да позволи да цвета да се абсорбира бързо от кожата или да бъде изтрит.

 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: press

Вижте още:

Почистване на лицето и действията, които да избягваме

Подходящ грим, според цвета на очите

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Минимализъм в действие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ