Кратък наръчник по вътрешно спокойствие

x


Прекарваме голяма част от живота си в прекалено много грижи за неща, които са извън контрола ни. Пристъпи на невроза и безкрайна тревога за това как ни възприемат другите, за крайни срокове и за провали, за болката и разочарованията от миналото. Не е ли крайно време да поемем контрола над негативните мисли и действия и да потърсим вътрешно спокойствие?!

Събрахме едни от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да стигнете до целта.

 

1.Записвайте си.

Дневникът на негативните мисли е полезен начин да се освободите от негативизма, натрупан през деня. Дайте си нужното време, за да се съсредоточите върху листите хартия, след това затворете дневника си и забравете за всичко. Изпращането на негативните думи към невидим получател е вид терапия.2.Станете рано и медитирайте.

Нямаме предвид онази медитация, при която стоите със затворени очи в поза лотос и издавате звука „ом” (макар че ако това ви помага, действайте). Медитацията може да е да седнете на стол пред прозореца във всекидневната и да гледате как слънцето изгрява над хълмовете, да отпивате от чаша чай и да галите дремещото в скута ви куче. Час преди да се впуснете в задълженията си за деня винаги се настройвайте с едно по-спокойно и щастливо състояние на духа.

3.Хранете се с удоволствие.

Както многократно сте чували, тялото ви е храм. За да започнете да обичате цялото си същество, започнете да се отнасяте към себе си с любов. Ако пълните организма си с неща, които го карат да се чувства чист и здрав, вие му показвате уважението, което той заслужава. Заложете на хранене с много растителна храна, без консерванти, намалете консумацията на месо и пийте много вода и билкови чайове. От това ще се почувствате по-добре.4.Общувайте.

Понякога е трудно да кажете на хората от какво имате нужда или как поведението им ви влияе. Никой не може да ви накара да се чувствате по определен начин – изборът за това е ваш. Когато общувате с някой, начинът, по който възприемате поведението или думите му, открива възможност за откровеност. Не забравяйте да говорите спокойно, открито и с респект към себе си и онзи, с когото дискутирате.

5.Живейте осъзнато.

Вчера е отминало, то вече не съществува. Всеки ден е нов ден. Каквото и да се е случило вчера, днес започвате на чисто. Опирайки се на миналото, мислейки за нещата, които вече са се случили и дори тревожейки се за бъдещето, само ограбваме настоящето си от възможностите за радост. Останете в момента, бъдете в настоящето и в нещата, които правите.Това са само няколко ежедневни ритуали, които ще ви помогнат да живеете в името на щастието и спокойствието. За да живеете щастливи, трябва да промените начина си на мислене, миналото си, настоящето си и бъдещето си, да отделите време за любовта във всичките й форми, да бъдете мили, разбиращи и отдадени: към себе си и към хората около вас.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ