Малки хитрини за къдрава коса

x

 


Ако имате права коса, но обичате къдравата, то този текст е точно за вас. Ще ви разкрием как да постигате лесно добре оформени и дълготрайни къдрици. Има много начини да запазите разкошния вид, който косата ви заслужава. Разберете кои са те.

Направете тениската новата си кърпа за коса

Обикновените кърпи не са полезни за косата. Изтъканият на ръка органичен памук е най-безвреден за косъма, но ако нямате възможност да инвестирате в скъпа кърпа, просто използвайте тениска. Дори ако тя е по-мека, не е препоръчително да триете кичурите си с плата. Потупайте ги внимателно и косата ви ще изглежда по-добре, отколкото след изсушаване.

Нека балсамът бъде новият ви шампоан

Измиването на косата с балсам определено е един от най-добрите трикове за къдрава коса. Може би пак ще се нуждаете от шампоан от време на време, но с помощта на добър балсам ще заключите влагата много по-добре в къдриците си, давайки им блясък и сила. Опитайте балсами, които почистват косата, както и шампоан с натурални масла.

Запазете къдриците си с мрежа за коса

Ако иската да имате фини къдрици, най-добрият начин да се запази тяхната форма е да миете косата си с помощта на мрежа. Не се нуждаете от такава като използваните в професионалните салони. Ако миете косата си с нея, тя ще запази къдриците по-дълго, а това няма да попречи на измиването ѝ.Разресвайте от края на косъма към корените

Още един малък трик, чрез който къдриците ви ще издържат по-дълго. Просто разресвайте косата от краищата към корените. Препоръчително е да не започвате в основата, защото така може да увеличите начупването. Не използвайте четки, освен ако те не са специално проектирани за разресване на къдрава коса. В противен случай рискувате да я увредите.

Придържайте се към „добрия“ силикон

Повечето силикони не са разтворими във вода, което ги прави „лоши“, тъй като създават основа, която трудно се премахва. В някои шампоани има сулфати, които изсушават кичурите. Затова, за да постигнете къдрава коса, търсете „добър“ силикон в продукти за коса. Тези, които трябва да се избягват, включват цетил диметикон, циклометикон, стеарилов диметикон, циклопентасилоксан, диметикон.Използвайте продукти от една марка

Лоялността към определен бранд може да се окаже много полезна за вашите къдрици. Чрез използването на продукти от една и съща марка, ще сте сигурни, че те са разработени да си взаимодействат и резултатите няма да закъснеят. Не използвайте продукти от различни марки, които работят един срещу друг.

Накъдрете се, докато тренирате

Може да постигнете къдрава коса и докато тренирате. Използвайте стилизиращ крем да се накъдрите, а резултатът ще е чудесен заради повишена телесна температура от тренировките.

Опитайте сатенени калъфки

Сатенените калъфки за възглавници са един от най-добрите трикове, с който може да запазите косата си къдрава за по-дълго.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Медът е новият ни шампоан

С любов и уважение към правата коса и как да се грижим за нея

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник облечете увереност.

Ако сте пропуснали
Най-четени