За микроблейдинга отблизо: всичко, което трябва да знаете

x

Нали знаете онези пет минути сутрин, които спасяват ситуацията? Все ще са пет минути по-малко за грим, коса, закуска, за да стигнете навреме за първия си ангажимент за деня или на работа. Тези толкова желани пет минути, които ни е толкова трудно да пестим, понякога прекарваме в грижа за… веждите си. Няма нищо срамно в това да се стараем да ги поддържаме, за да изглеждат гъсти и рошави. Не всички обаче сме благословени с подобни вежди – да бъдем честни: почти всяка от нас разчита на помощта на продукти за оформяне на веждите, за да не приличаме нa Гуен Стефани през 90-те. Ето защо нуждата от услуга като микроблейдинга се появи на пазара и вече се радва на повече от широка публика.

Заедно с триумфа, с който т.нар. микроблейдинг дойде на бял свят, се появиха обаче и много въпроси, свързани с техниката за полу-перманентното татуиране на веждите. Да, това всъщност представлява този метод – използва татуировката за създаване на илюзия за по-гъсти и обемни вежди. Сбъдната мечта! Тъй като микроблейдингът предполага татуиране на лицето (възможно най-забележимата част от всеки човек), трябва да подхождаме внимателно и да подбираме добре хората, които ни разкрасяват. Ето защо се допитахме до специалист да ни разкаже повече за тази техника, да ни даде съвети и да ни сподели как да се грижим за веждите си след такава процедура.Представяме ви  Красимира Стефанова, една от първите , започнали да се занимават с извършване на микроблейдинг. Тя завършва най-добрата академия в света за микроблейдинг – Phiakademy, с направление PhiBrows в България през 2015 година. Обича да създава красиви и естествени вежди, като последното е винаги нейната най-важна цел. Красимира завършва „Икономика и финанси“, но преоткрива страстта си към творчеството след дълги години работа в банка и се ориентира към микроблейдинга – нейното призвание. Ето какво ни разказа тя:

1.Нуждая ли се от консултация преди процедурата?

Не е необходимо да се правят консултации предварително, но въпреки това правя напълно безплатни такива.2.Ще изглежда ли естествено?

Абсолютно.техниката използвана от мен, създава реалистични симулирани косъмчета, които изглеждат като истински. Веждите могат да бъдат с различни форми и размери, каквито клиента пожелае. Аз мога да ви дам съвет, но изборът винаги е ваш.

3.Колко време трае процедурата?

Първата сесия от стъпването в салона до завършването на новите ви красиви вежди е 1 до 2 часа. Следващата сесия трябва да се случи между 4-6 седмици след това.4.Колко дълго ще издържи микроблейдингът след ретуша?

Обикновено клиентите се връщат за нова процедура след 10-18 месеца. Най-големият фактор, определящ колко ще издържи микроблейдингът, е типа кожа – по-мазната е с по-кратък ефект.

5.Какво де случва по време на процедурата?

Техниката се прави изцяло на ръка под определен ъгъл. Прилага се специално обезболяващо за 20 минути. Изполва се инструмент, за да се направят малки разрези в кожата при веждите – това е техниката, известна като Microblading. Процедурата отнема около 2 часа, като има достатъчно време за оценка на всяка стъпка.

6.Трябва ли да си оформя веждите преди процедурата?

Оформянето на веждите е част от моето обслужване.

7.Какъв вид пигмент използвате във микроблейдинг?

Моите козметични пигменти са безвредни и сигурни за употреба върху кожата, с много бавно избледняване във времето. Матералите са противоалергични и стерилни.

8.Какви фактори имат въздействие върху козметичната ми временна татуировка на веждите?

Кървенето по време на процедурата: прекомерното кървене би повлияло значително на това колко дълго вашето тяло ще задържи оцветяването. Процесът не може да бъде напълно контролиран. Затова е важно да следвате инструкците преди процедурата, за да се намали кървенето. За целта трябва да се избягват намаляващи кръвния вискозитет лекарства, както и алкохол преди процедурата. Друг фактор е мазната кожа. Увеличеното производство на мазнина може да доведе до по-бързо изсветляване, което от своя страна води до нуждата от по-честа подръжка /микроблейдинг ретуш/ Пушенето също влияе на микроблейдинга. Някои пушачи наблюдават, че тяхната татуировка избледнява по бързо. Значение има и излагането на слънце. То причинява по-бързо изсветляване на цвета на пигмента. По-светлите цветове изсветляват по-бързо от тъмните.9.Ще боли ли?

Ефикасната упойка под формата на крем се нанася преди процедурата за максимален комфорт на клиента, но все пак чуствителността на всеки отделен клиент е различна. По време на месечния ви цикъл чуствителността ви е по-голяма. В скала от 1 до 10 повечето клиенти посочват ниво на болка 3 или 4. Те описват нивото на дисконфорт като минимално –някои дори намират скубането на космите на веждите за по-некомфортно в сравнение с микроблейдинга.

10.Имали клиенти, които не могат да задържат пигмента?

Да, това може да се случи. Някои хора имат изключително мощна имунна система, която отхвърля пигмента. Други имат бързо кожно заздравяване – това са изключително редки случаи, но е важно клиентите да бъдат наясно за съществуването и на такива възможности.

11.Мога ли да се гримирам и да използвам фон дьо тен или други кремове?

Фон дьо тен трябва да се избягва за 10 дни около веждите.

12.Мога ли да направя пилинг преди микроблейдинг?

Препоръчително е да се избягва пилинг 2 седмици преди процедурата, защото той изтънява кожата, като я прави по-чуствителна. Избягвайте го и 2 седмици след микроблейдинг, за да може кожата напълно да се възтанови.

13.Мога ли да ходя на плаж след микроблейдинг?

Не е желателно една седмица да се излагате на слънце. След този период може.След като вече научихте тайните на микроблейдинга, се надяваме да сте по-уверени и информирани относно решенията си. Все пак веждите са важен компонент от нашето представяне и са един вид рамка за лицата ни. Работата на Красимира и примери за това как веждите наистина влияят много на външния ни вид можете да разгледате в нейните социални мрежи.Снимките в статията са илюстративни и не включват работата на Красимира Стефанова.*

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от CHLOÉ

Чанта от CHLOÉ Може да купите от тук  

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В сряда обявяваме „Код: Каре“ и си пожелаваме щастието да бъде на квадрат!

Ако сте пропуснали
Най-четени