„Mirror, Mirror on the Wall…“ или Как да използваме правилно огледалата?

x

„Огледалце, огледалце от стената, кажи коя е…” – всички малки момиченца, повлияни от една от най-класическите приказни истории са склонни да повтарят този стих по цял ден, докато суетно разглеждат отражението си. Когато пораснем приказността и магията сякаш  се изпаряват и време за стихове няма. Заменяме ги с „Това отива ли ми?”, а дългото оглеждане се превръща в няколко секундно заставане през Негово Величество Огледалото.

Хвърляме бърз поглед, колкото да се уверим, че не сме забравили някой детайл от тоалета или пък че не сме се изцапали/ смачкали. И излизаме. После в първата срещната витрина, в която се огледаме откриваме, че всъщност нещо в цялата визия не е съвсем наред. С пробните в магазините ситуацията е сходна – десетки пъти сме се възхищавали на това как ни стои дадена дреха, докато я мерим  в магазина, а после, прибирайки се сме откривали, че това, което сме купили почти не прилича на онова, което сме пробвали часове наред. Или поне не ни стои така, както там!

И в двете ситуации главни виновници са огледалата и светлината. Най-вече огледалата или по-точно начинът, по който се оглеждаме в тях. Преди да решите „Е, то има само един начин да се оглеждаш!”, ви предлагаме да открием заедно малките тайни на голямото огледално изкуство…Тъй като огледалата са различни типове, а разположението им играе важна роля, избрахме да разделим „оглеждането” на три основни вида:

Outfit of the day

Както подсказва и името това в буквален превод е „тоалетът за деня” или иначе казано – трябва да се огледате в огледалото така, сякаш ще си правите класическия тип селфи, с което искате да покажете цялата си визия. Тук  водеща роля има самото огледало и неговата големина, то не трябва да ви „пресича” и оглеждайки се трябва да се виждате в цял ръст. Колкото до разположението – препоръчително е голямото огледало да бъде в антрето или коридора, но преди да го поставите където и да е, се уверете, че светлината се отразява правилно в него и не изкривява образа.

Самото оглеждане е лесно – застанете пред огледалото, направете една-две крачки назад и се погледнете, това е начинът, по който околните ще ви виждат и както ще изглеждате през деня. Искате  да добавите нещо към визията – сега е моментът!

Бонус съвет: Винаги заставайте пред огледалото, когато тоалетът ви е напълно завършен. Да, трябва да обуете и обувките! Много често срещана грешка е хората да се оглеждат докато се обличат. Ризата – да, добре не е смачкана, полата – да, добре стои… А дали стои също толкова добре и в комбинация с обувките и чантата? Обувките обикновено се обуват  в последния момент и съответно им отделя най-малко внимание, на база това как се вписват в крайната визия. А трябва! Така ще сте сигурни, че всичко е завършено и хармонично.Голямо или малко – това е въпросът

Големите огледала са по-лесната част – заставаме пред тях, завъртаме се малко наляво, малко надясно и… готово. Далеч по-трудно е когато дойде време за гримиране и тогава въпросът с огледалата става сложен. Някои момичета предпочитат да използват големите огледала на тоалетките си, други намират за по-удобни малките огледалца, които имат помагат да бъдат по-детайли. И двата варианта са правилни, дори нещо повече – желателно е да ги комбинирате. Малките и обикновено оптично приближаващи огледала са чудесни помощници, докато си нанасяте спиралата и очната линия, оттам насетне оставете другото на голямото огледало и не се изкушавайте да правите целия си грим в квадратче с размери 10х10. Важно е да имате общ поглед върху цялото лице, а не поетапно да се концентрирате само на отделни части от него. И повярвайте ни, абсолютно никой няма да забележи, че последните ви две мигли на лявото око не са разделени, или пък че очната линия на дясното ви око е с половин милиметър по-дълга. Тези неща ги виждате само вие и твърде детайлното ви огледалце…

Бонус съвет: Никога не поставяйте огледалото за гримиране (без значение от неговия размер) пред естествен източник на светлина, това тотално ще промени цветоусещането ви и наситеността на продуктите, върху лицето. Най-добрият вариант е светлината да бъде зад вас т.е. да сте с гръб към прозорец или още по-препоръчително – огледалато да има допълнително осветление.

Чувствайте се, като у дома си

Добре, приемаме – оглеждането в домашни условия не може да се сравни с това в магазините. Факт! Огледалата в пробните имат някаква магическа сила да правят образа ни съвършен, без значение какво точно сме облекли. Именно заради това, за да добиете най-реална представа за това как ви стои дадена дреха, не се застоявайте дълго в пробната. Там светлината често не е достатъчно силна и е препоръчително да излезете в пространството между пробните, където обикновено има едно или няколко големи огледала.

Пред тези огледала спокойно може да се чувствате като у дома си, или поне като пред домашното си огледало. Направете няколко крачки назад, огледайте тоалета от различни страни, снимайте се, ако искате…

Бонус съвет: Дори и да сте прекарали четвърт час пред огледалата в магазина, когато се приберете у дома не бързайте да сваляте етикетите на новите попълнения в гардероба си. Премерете ги отново, огледайте се в огледалото, пред което всеки ден заставате. Харесвате ли се? Ако отговорът е да, то чудесно, още утре може да облечете новите си дрехи, ако ли пък се колебаете, то спокойно може да върнете покупката. Повечето магазини го позволяват!

Текст: Ани Георгиева

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ