„Mirror, Mirror on the Wall…“ или Как да използваме правилно огледалата?

x

„Огледалце, огледалце от стената, кажи коя е…” – всички малки момиченца, повлияни от една от най-класическите приказни истории са склонни да повтарят този стих по цял ден, докато суетно разглеждат отражението си. Когато пораснем приказността и магията сякаш  се изпаряват и време за стихове няма. Заменяме ги с „Това отива ли ми?”, а дългото оглеждане се превръща в няколко секундно заставане през Негово Величество Огледалото.

Хвърляме бърз поглед, колкото да се уверим, че не сме забравили някой детайл от тоалета или пък че не сме се изцапали/ смачкали. И излизаме. После в първата срещната витрина, в която се огледаме откриваме, че всъщност нещо в цялата визия не е съвсем наред. С пробните в магазините ситуацията е сходна – десетки пъти сме се възхищавали на това как ни стои дадена дреха, докато я мерим  в магазина, а после, прибирайки се сме откривали, че това, което сме купили почти не прилича на онова, което сме пробвали часове наред. Или поне не ни стои така, както там!

И в двете ситуации главни виновници са огледалата и светлината. Най-вече огледалата или по-точно начинът, по който се оглеждаме в тях. Преди да решите „Е, то има само един начин да се оглеждаш!”, ви предлагаме да открием заедно малките тайни на голямото огледално изкуство…Тъй като огледалата са различни типове, а разположението им играе важна роля, избрахме да разделим „оглеждането” на три основни вида:

Outfit of the day

Както подсказва и името това в буквален превод е „тоалетът за деня” или иначе казано – трябва да се огледате в огледалото така, сякаш ще си правите класическия тип селфи, с което искате да покажете цялата си визия. Тук  водеща роля има самото огледало и неговата големина, то не трябва да ви „пресича” и оглеждайки се трябва да се виждате в цял ръст. Колкото до разположението – препоръчително е голямото огледало да бъде в антрето или коридора, но преди да го поставите където и да е, се уверете, че светлината се отразява правилно в него и не изкривява образа.

Самото оглеждане е лесно – застанете пред огледалото, направете една-две крачки назад и се погледнете, това е начинът, по който околните ще ви виждат и както ще изглеждате през деня. Искате  да добавите нещо към визията – сега е моментът!

Бонус съвет: Винаги заставайте пред огледалото, когато тоалетът ви е напълно завършен. Да, трябва да обуете и обувките! Много често срещана грешка е хората да се оглеждат докато се обличат. Ризата – да, добре не е смачкана, полата – да, добре стои… А дали стои също толкова добре и в комбинация с обувките и чантата? Обувките обикновено се обуват  в последния момент и съответно им отделя най-малко внимание, на база това как се вписват в крайната визия. А трябва! Така ще сте сигурни, че всичко е завършено и хармонично.Голямо или малко – това е въпросът

Големите огледала са по-лесната част – заставаме пред тях, завъртаме се малко наляво, малко надясно и… готово. Далеч по-трудно е когато дойде време за гримиране и тогава въпросът с огледалата става сложен. Някои момичета предпочитат да използват големите огледала на тоалетките си, други намират за по-удобни малките огледалца, които имат помагат да бъдат по-детайли. И двата варианта са правилни, дори нещо повече – желателно е да ги комбинирате. Малките и обикновено оптично приближаващи огледала са чудесни помощници, докато си нанасяте спиралата и очната линия, оттам насетне оставете другото на голямото огледало и не се изкушавайте да правите целия си грим в квадратче с размери 10х10. Важно е да имате общ поглед върху цялото лице, а не поетапно да се концентрирате само на отделни части от него. И повярвайте ни, абсолютно никой няма да забележи, че последните ви две мигли на лявото око не са разделени, или пък че очната линия на дясното ви око е с половин милиметър по-дълга. Тези неща ги виждате само вие и твърде детайлното ви огледалце…

Бонус съвет: Никога не поставяйте огледалото за гримиране (без значение от неговия размер) пред естествен източник на светлина, това тотално ще промени цветоусещането ви и наситеността на продуктите, върху лицето. Най-добрият вариант е светлината да бъде зад вас т.е. да сте с гръб към прозорец или още по-препоръчително – огледалато да има допълнително осветление.

Чувствайте се, като у дома си

Добре, приемаме – оглеждането в домашни условия не може да се сравни с това в магазините. Факт! Огледалата в пробните имат някаква магическа сила да правят образа ни съвършен, без значение какво точно сме облекли. Именно заради това, за да добиете най-реална представа за това как ви стои дадена дреха, не се застоявайте дълго в пробната. Там светлината често не е достатъчно силна и е препоръчително да излезете в пространството между пробните, където обикновено има едно или няколко големи огледала.

Пред тези огледала спокойно може да се чувствате като у дома си, или поне като пред домашното си огледало. Направете няколко крачки назад, огледайте тоалета от различни страни, снимайте се, ако искате…

Бонус съвет: Дори и да сте прекарали четвърт час пред огледалата в магазина, когато се приберете у дома не бързайте да сваляте етикетите на новите попълнения в гардероба си. Премерете ги отново, огледайте се в огледалото, пред което всеки ден заставате. Харесвате ли се? Ако отговорът е да, то чудесно, още утре може да облечете новите си дрехи, ако ли пък се колебаете, то спокойно може да върнете покупката. Повечето магазини го позволяват!

Текст: Ани Георгиева

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черен клин от SAINT LAURENT

Черен клин от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от CASTAÑER

Еспадрили от CASTAÑER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла миди пола от VALENTINO

Бяла миди пола от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от DOLCE & GABBANA

Къси дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Изцяло в бяло – мото на деня.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ