Пуловер и пола: една истинска любовна история

x

Колкото повече започват да се понижават температурите, толкова по-често отправяме поглед към частта от гардероба, в която доволно са се разположили Техни Величества Пуловерите. Те са напълно наясно, че съвсем скоро ще станат част от дежурния есенно-зимен аутфит, включващ (най-често) деним, пуловер, понякога и риза, задължително палто, шал, боти… и чакат своя звезден миг. Или звезден сезон, за да бъдем най-точни. Ние обаче продължаваме само да им хвърляме по един поглед и упорито да ги избягваме. Не защото не ги обичаме, напротив, просто все още ни се иска да си носим ефирните блузи (евентуално) съчетани със сако или някоя жилетка отгоре. Поне още малко. Месец – два, например.

Пуловерите обаче вече започват да губят търпение и заради това се намесват преждевременно, като ни предлагат тренд, в който джинсите са изместени от пола, а главната роля, очаквано продължава да бъде изпълнявана от плетените блузи. Именно това е и една от най-актуалните street style тенденции тази есен. И трябва да признаем, че комбинацията е повече от добра. Красива, женствена, романтична и носеща усещане за неподправен френски шик. Накратко – можем да  носим поли и пуловери с месеци, без да пожелаем (пък и да се сетим) да облече каквото и да е друго. Честно!А какво правя тази леко нестандартна комбинация, толкова добра? Това че няма граници! Съчетанието от 2П (пола+пуловер) предлага всевъзможни вариации и безграничен простор за въображението. Може повече от спокойно да носите плетения зимен пуловер с кожена пола тип молив, позволено е да изберете така популярния солей, да заложите на миди дължина и дори ако искате да включите в играта дантелата и бродериите. Детайлите са важни!

Пуловерът пък може да бъде както втален, така и овърсайз, дори горещо ви препоръчваме втория вариант. В момента има негласно правило, че колкото по-овърсайз е дрехата, толкова по-модерна става визията. Така че – възползвайте се!Най- хубавото пък e, че с помощта на няколко правилно подбрани аксесоара, с лекота може да трансформирате ежедневната визия, в по-стилен вечерен тоалет. Възможностите са неограничени, нали ви казахме.

Като споменахме аксесоарите – при тях също имате пълната свобода да изразите стила си, а ако говорим за обувките – то спрямо кройката на полата имате различни варианти, но ние бихме ви посъветвали да заложите на боти до глезена. Те така или иначе са се превърнали в неделима част от есента. И определено има защо!
Колкото до материите – кашмирът по право оглавява класациите при пуловерите, следва от вълната. При полите можем да наредим на водещите позиции през този сезон –  велура, сатена, кожата и дори денима. Имате пълната свобода за всякакви експерименти, не забравяйте обаче да обръщате внимание на цветовете. Те са от ключово значение за крайната визия. Не се ограничавайте обаче само със земни тонове, с пастелни също – ярките нюанси също имат своето място през студените месеци. Дайте им възможност да се изявят!
Все още се колебаете как да комбинирате пуловера и полата? Недейте. Просто превключите на режим: смелост и въображение. И бъдете сигурни, че точно с тази тенденция трудно може да сбъркате. Казваме го от опит…


Текст: Ани Георгиева

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пролетно, с панделки.

Ако сте пропуснали
Най-четени