Обещанията за 2019 година

x

С наближаването на края на годината, листът ни със задачи става все по-богат, времето като че ли се изпарава, изпадаме в едно непрестанно бързане, коловоз, работа, задачи. Дума, която така не харесваме… Задачи. Отмятане, срещи, пак работа, напрежение (друга омразна дума), сравняване с другите. Най-вредното нещо, на което сами се подлагаме, посдъзнателно или не. Дали се справям достатъчно добре като другите…и тук списъкът е неизчерпаем: като другите ученички, другите студентки, другите на работа, другите приятелки, другите съпруги, майки…

Успешна ли съм, каква е скалата ми за успех, защо е различна, успехът измерва ли се с пари, защо нямам време за себе си, ще имам ли семейство, защо връзката ми не се получава, кое предпочитам, кариера или семейство, а правилен ли е изборът ми?Хиляди, хиляди въпроси. Хлъзгави, защото един води до друг, той до трети. Това е черна яма, която ни всмуква…Истината е една: няма формула за щастие, нито за успех. Има насоки, посоки, проби, безкрайно много. И също толкова грешки. Избрахме пет неща, които жените, чувстващи се добре в кожата си, правят. А да се чувстваш добре в кожата си е да знаеш какво ти носи щастие, в кой момент, в кой етап. Това са нашите пет днес. Утре, най-вероятно, ще са други.

Отделят внимание за себе си… сутрин

Възможно най-дълга закуска, хубаво кафе, минути без телефон. Бейонсе, Тейлър Суифт, Мишел Обама – всички се кълнат във времето преди началото на деня. И не, не се хранят на крак, нито бързат. Добрата и питателна закуска се отразява великолепно не само на духа, но и на тялото. Все пак тя е най-важното хранене за деня!Създайте си навици

Полезните навици са в състояние да променят живота ни до основи. Положително. Да се будиш или лягаш по едно и също време, да тренираш в определени дни, да работиш с крайни срокове. Това е перфектният скелет на една хармонична седмица. Психолози твърдят, че това е т.нар. полезна рутина. Но нищо не трябва да е крайно – ако искате да започнете да ставате по-рано, например, преходът трябва да е плавен!

Почивайте си пълноценно

Почивката е ключова. И говорим за истинската, тотална почивка. На главата, на тялото. От работа, от дигиталния свят, от разговори, от рутината, за която писахме по-рано, защото тя не може да трае вечно…би довела до бърнаут. Качествената почивка действа зареждащо, пълни ни със спомени и кара погледът да е жаден за нови неща.

Напишете това, което искате да свършите за деня

Ариана Хъфингтон, една от най-успешните (в професионален аспект) дами, твърди, че всеки ден пише нещата, които трябва да приключи. Препоръчваме ви хубав тефтер, за по-малко паника, намаляване на риска да забравите или пропуснете нещо. А и моментът, в който сте задраскали всичко, е повече от приятен!

Заложете на спорта

Несравним е адреналинът след добра тренировка. Помага за самочувствието, намалява болките от безкрайното седене пред компютър. Освен това действа като наркотик – колкото повече тренираш, толкова по-добри са резултатите. Нетърпението, с което чакаш следващата тренировка, нараства с практиката! Горещо се препоръчва от всички звезди…а и от нас, когато нямате къде да изхвърлите яда си.

Teкст: Теа Николова

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ