Обичате да гримирате очите си? Може би сте забравили за някои тънкости

x


Очите са вход към душата. Казват, че очите на човек никога не остаряват. Затова, когато се гримираме, имаме специално отношение към тях. Как обаче да направим очите си по-изразителни? Истинските магии се случват с помощта на подръчни средства и гримове, които вероятно имате. Ето няколко трика, които ще ви накарат да преосмислите начина, по който гримирате очите си, защото с експериментите се раждат красиви резултати. А красотата, постигната лесно, е ежедневната ни цел.


 


За да задържите цвета на очната си линия или молив за по-дълго, комбинирайте със сенки в същия нюанс. Първо очертайте контура с молив за очи и след това с тънък апликатор поставете сенки за очи върху готовата линията. Можете да опитате дори, когато цветът е черен, стига да разполагате с черни сенки с дълбок цвят.

В случай че предпочитате да поставяте очна линия, чиято консистенция е течна, а ръката ви трепери, има начин да се справите без професионална намеса. Очертайте линията с молив и след това нанесете течната очна линия върху готовата контур на молива. По-лесно е, когато се работи върху оцветен участък от кожата на клепача.


 


Как да засилите цвета на сенките за очи? Използвайте бял молив за очи, за да оцветите клепача преди да поставите цветните сенки.

Моливът за очи не трябва да е ронлив или твърде мек, докато се гримирате. Това обикновено се случва през лятото или, когато моливът е бил изложен на топлина. В този случай го оставете в камера на хладилник за няколко минути. Размекнатият молив ще остави по-дебела линия от очакваното, затова трябва да възстановите твърдостта му.

И обратното – твърдият молив за очи може да нагреете със запалка, за да го направите по-плътен и лесен за нанасяне. Това зависи от предпочитанията ви за това каква консистенция нанасяте по-лесно и удобно.


 


Ако искате да направите очите си да изглеждат по-големи и широко отворени, поставете бял или друг светъл молив за очи от вътрешната страна на долния клепач. В случай че искате да добавите и черно, може да го поставите под линията на миглите.

Винаги използвайте светлите нюанси сенки в горната част на клепача непосредствено под веждите. Така очите изглеждат с балансирано разпределени светлосенки, за да изпъква зоната на веждите и самото око.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pixabay

Вижте още: 

Когато умората се настанява под очите…

Грешките при гримирането, които карат хората да ни питат дали не ни се спи и какво ни има

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ