Грешките при гримирането, които карат хората да ни питат дали не ни се спи и какво ни има

x


“Днес не изглеждаш добре!“, „Спи ли ти се?“ и „Какво ти има, че лицето ти изглежда така?“ – все въпроси, на които често не можем да отговорим адекватно. Не, защото нещо ни има, а защото не разбираме какво може да ни е, при положение, че се чувстваме прекрасно. Очевидно причината е някъде по лицето ни – там, където всички могат да я забележат, но не и ние самите. В тази връзка се питаме: Има ли проблем в начина, по който се гримираме? Какъв е той? Възможни са пет варианта, като не изключваме, че може да пропуснем нещо, за което може би ще се сетите вие. Ето нашите изводи:


 


Грешка 1: Не започвате деня си с хидратираща процедура или продукт. Сухата кожа, през който и да е сезон, няма как да изглежда добре. Можете да използвате хидратиращ тоник или мляко, които да нанасяте преди да започнете да се гримирате сутрин. През зимата е добре да използвате специален крем за студено време. Ще ги познаете по надписа Cold Cream, а почти всяка марка поддържа такива продукти в линиите си. Имайте предвид, че тези кремове са по-мазни и колкото и подходящи за зимното време да са, е възможно да не ви понасят. Консултирайте се с козметик или дерматолог как да поддържате кожата си хидратирана, ако имате съмнения, че вашите грижи и познания не са достатъчни.


 


Грешка 2: Нанасяте фондьотена си напълно погрешно. Всъщност възможни са три варианта – слагате твърде много количество, купили сте си цвят, който не е вашият цвят или не използвате фондьотен изобщо. Тази козметична приумица има способността да предпазва кожата от много замърсявания, с които се сблъскваме всеки ден. Нанасяйте малки количества, защото твърде обилното нанасяне ще изглежда като маска на лицето ви и… няма нужда да продължаваме. Открийте вашия цвят като поискате мостри от някой магазин или студио за красота. Изпробвайте ги на спокойствие у дома. Проверявайте ефекта на дневна светлина.


 


Грешка 3: Забравяте за ружа. Тъй като често в ежедневието си използваме само един цвят фондьотен за цялото си лице (а и нямаме време за повече), то цялото ни лице изглежда с еднакъв нюанс – ефект, който понякога стои по-скоро неестествено. Малко руж, наистина съвсем малко по двете ви скули, ще направи чудеса.


 


Грешка 4: Слагате прекалено много очна линия или молив за очи. На фона на дебелата черна линия, очите ви визуално ще се смалят. Черното контрастира силно на белите очни ябълки и затова всякакви червени капиляри (може би наистина от недоспиване) ще се забелязват повече. Затова слагайте по-тънка черна линия на горния клепач и използвайте по-светъл молив за долния клепач.


 


Грешка 5: Не освежавате грима си през деня. Защото нямате време ли? Това не е оправдание. Истината е, че всичко, което поставяме по лицето си сутрин, ще издържи около 4 часа (а понякога и много по-малко) без да се налага намеса за фиксиране. Ако по цял ден не поглеждате лицето си, още в средата на деня ще установите, че нещо не е наред, именно по онези коментари, с които започнахме този материал. Не са нужни повече от 30 секунди, за да поправите нещо малко като черното в крайчеца на очите, например.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pixabay

Вижте още:

За тайните на италианките, красивите тела и la dolce vita

Храните, които избелват зъбите

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ