Операция „Чисти и красиви ръце“

x

Колко често си миете ръцете? А колко често ги дезинфекцирате? Да, това са риторични въпроси. Знаем, че го правите постоянно, педантично, понякога дори маниакално.

Национално представително проучване на Kantar TNS, проведено през месец юни по поръчка на NAOS България показва, че 80% от българите мият и/или дезинфекцират ръцете си повече от 3 пъти на ден, а 61% смятат, че използването на дезинфекциращи продукти, в резултат на епидемията, вече е част от ежедневието им. Близо 2/3 (61%) от участниците в проучването на Kantar TNS смятат, че използването на дезинфекциращи продукти вече е техен навик. Всеки пети човек ги използва ежедневно и смята да продължи употребата им и след затихването на заболеваемостта и напредване на ваксинацията.Почистването на ръцете с този тип продукти или честото им миене със сапун обаче има и негативи – над 1/3 от запитаните се оплакват от суха кожа. Най-честите притеснения  спрямо дезинфекциращите гелове и спрейове са свързани с последствията от употребата им върху кожата на ръцете и с наличието на алергени. Всеки пети потребител на дезинфектанти забелязва сухота на кожата. Раздразнения и напуквания на ръцете са също сред по-масовите оплаквания. 41% от хората с проблем са се консултирали за проблема си с дерматолог, фармацевт или общопрактикуващ лекар.

Именно кожните проблеми фокусират вниманието на специалистите и водят до голямата иновация на BIODERMA и NAOS – едновременно елиминиране на бактериите и вирусите и опазване на здравето на кожата.Biphase Lipo alcoolique – първия продукт, който дезинфекцира и същевременно се грижи за кожата на ръцете, който ще промени нагласите на хората, които до този момент са избягвали употребата на дезинфекциращи гелове и спрейове, защото са се притеснявали от раздразнения на кожата на ръцете, от алергени или са имали опасенията за безопасността на продуктите. Biphase Lipo alcoolique – Липо-алкохолна двуфазова грижа за кожата на ръцете, на BIODERMA и NAOS е първият „козметичен вируцид“ – съчетание на козметичен продукт, който пази бариерата на епидермиса и едновременно с това унищожава вредните микроорганизми. Използването му възстановява липидите в кожата и елиминира 99.9% от бактериите и вирусите.Продуктът има две 2 фази: алкохолна фаза (90%), която напълно елиминира нежеланите вируси и микроби, и хидратираща (липидна) фаза (10%), която поддържа епидермалните липиди, естествено присъстващи в хидролипидния филм.

“Идеята ни с Липо-алкохолната двуфазова грижа не беше просто да създадем продукт за някоя от нашите марки, а да отговорим на потребностите на хората”, казва Жан-Ноел Торел, създател на BIODERMA и основател на NAOS. Екипът му взема обратна връзка от зъболекари, като хора, които използват най-разнообразни дезинфекциращи средства и разбира, че има ниша за продукт, който да уважава екосистемата на кожата и същевременно да се грижи за запазването на нейния естествен баланс. Жан-Ноел Торел нарича откритието си революционно, защото никой досега не е включвал във формулата на продукт достатъчно количество липиди в комбинация с алкохол за дезинфекциране.Освен че показват потенциала на научната общност по време на криза, подобни иновации демонстрират отговорността на козметичните компании към общественото здраве. 100% от печалбите от продажбата на Липо-алкохолната двуфазова грижа в представителствата на NAOS по света ще бъдат дарени за предотвратяването на епидемии.

“Целта ни не е да печелим пари с това начинание, а да сме в полза на обществото”, казва Жан-Ноел Торел.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Bioderma/Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини пола от ETRO

Мини пола от ETRO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Дънки от FRAME Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес избираме да сме цветното петно в града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ