Парфюми срещу есенна депресия

x

Едно от най-странните усещания е есенната депресия, не мислите ли? Около нас всичко е толкова красиво, експлозии от цветове, уют и спокойствие. А ние.. ние сме тъжни, изгубили сме лятното си безгрижие и се чувстваме притиснати от късите дни и дългите нощи. Затова вадим всички оръжия срещу нея – повече цвят в дрехите, повече срещи с приятели, и може би и един нов парфюм? Защото парфюмите имат онази вълшебна сила веднага да подобрят настроението ни. Приготвили сме ви кратък списък с нови предложения, с които заедно ще направим магия против депресията и за красива, цветна есен.

ANIMALIQUE на Byredo”Какво животно съм аз ?” – над този въпрос със сигурнос е разсъждавам Бен Горам, създателят на вдъхновителят на Byredo докато е работил върху Animalique, най-новото попълнение в портфолиото на марката  – “Стремях се да вникна в общото между всички хора: нашата автентична същност и първични инстинкти. Това е концепцията, че под сложните пластове на най-истинската ни същност се крие първична личност, духът на животно.“

Animalique ви предизвиква да се свържете с първичното си Аз. Този ослепително многопластов аромат се трансформира от искрящи цитрусови връхни нотки до топли, чувствени цветя – преди да се потопи в дивата атмосфера на кожа, амбър и тютюневи листа. Във всеки от нас има множество лица: Animalique е парфюм за многоликия човек, който винаги се разгръща със запомняща се история. Той е двойствен, той е едновременно нежен и плътен. Изненадани от искрящите връхни нотки, които придават леко тръпчив привкус и последвани от магнетичната и обгръщаща сила, която завладява с нотки амбър и кожен акцент. Парфюм, който се разгръща с различен аспект върху всяка кожа, подчертавайки нейната индивидуалност.

L’Or de J’ador на Dior„Уважавай традицията и се осмели да бъдеш дързък. „ – думите на Кристиан Диор стават водещи за Франсис Къркджиян при създаването на първия му аромат за френската модна къща. Подобно на всички онези преди него, които са се върнали към извивките на Bar Jacket или са преоткрили легендарен аромат, той на свой ред се потапя в душата на Dior. Къркджиян придава нова перспектива на J’adore, търсейки най – същественото му изражение с крайната цел да получи най-чистата му квинтесенция. Неговият J’adore има преливащият блясък на скъпоценна течност. Тя е вана от разтопено злато, отразяваща произхода му, в която човек потъва чувствено и обожаващо. L’Or de J’adore претърпява трансформация, възхвалявайки „гигантския“ цветен аспект, който е буквално необикновен. Букетът е обновен, осъвременен, носен от цветя, изтласкани до максимума си и майсторски предозирани.  Жасминът, розата и илангът са едновременно кръгли и поразителни. Лилиумът и виолетката блестят и ликуват. Цветята в новия букет са непосредствени и директни, а красотата им се разкрива в пълен мащаб.

Zafferano на Acqua di ParmaZafferano на Acqua di Parma е изтънчено, деликатно ухание в света на ароматите, но в същото време, е парфюм с характер, завладяващ, очарователен. Създаден за тези, които осъзнават богатата му история и културна значимост, Zafferano e аромат за ценители. Със своите характерни огнено-червени нишки, редкият и мистичен шафран излъчва ярък, ослепителен и плътен аромат, озарявайки всичко, до което се докосне. Acqua di Parma подчертава присъщия на „червеното злато“разкош и великолепие добавяйки цитрусова нотка, която допълва неговите топли и кадифени акорди. На фона на тези танцуващи златни искри, нежно докосване на цветя проблясва в сърцето на аромата, носещо ухание на портокалов цвят, жасмин самбак и здравец. Дървесно-амбровите нотки на зърна тонка и ванилия омекотяват наситените, плътни акценти на шафрана, създавайки завладяваща хармония.

Като шедьовър на италианското изкуство, Zafferano на Acqua di Parma е ароматен израз на венецианската композиционна техника Terrazzo. Венеция, вековната порта на Пътя на подправките, обединяващ Изтока и Запада, място за срещи и размени в който изкуството и културата са процъфтявали благодарение на човешката изобретателност и стремежът към съвършенство, изящество, състоящо се в открито преосмисляне на далечни знаци през собствен, уникален аромат.

La vie est belle L’Extrait на Lancôme2023 година бележи велик момент в историята на аромата La vie est belle. Тази година Lancôme показва неповторима многостранна визия за щастие в нова кампания, която празнува силата на женствеността и общността. Изразявайки убеждението, че щастието е съкровище, Lancôme представя парфюмната вода La vie est belle L’Extrait. Силен, но нежен дует от роза и ирис, подсилен от дълбочината на дървесен акорд и облечен в златен флакон. Обгърнат в мистерия, луксозният аромат въплъщава идеята, че всеки кратък миг на щастие е безценен. Разработен от майсторите парфюмеристи Ан Флипо и Доминик Ропион, създатели на оригиналната парфюмна вода от 2012 г., La vie est belle L’Extrait е пионер в сагата. Верен на флоралния гурме подпис на La vie est belle, L’Extrait е нов прочит на емблематичната парфюмна вода, която създава дълбоко чувствено ароматно преживяване с някои от най-изтънчените съставки от палитрата на парфюмеристите. Свещената смола от олибанум или акорд от тамян във връхните нотки добавя пикантен привкус към легендарната комбинация от бергамот и червени плодове. В сърцето на композицията е трептящата роза в комбинация с масло от ирис, което подчертава нейната изтънченост. За първи път в La vie est belle е добавен дървесен подпис за дълбочина, богатство и мистерия в легендарната следа. Задържайки се като топла, чувствена енергия върху кожата, дървесният акорд предизвиква удивително пристрастяване и придава безпрецедентен блясък на аромата на La vie est belle.

All of me на Narciso RodriguezДвадесет години след лансирането на for her – аромат, който завинаги промени пейзажа на съвременната парфюмерия, narciso rodriguez parfums отваря нова глава, отбелязвайки нова смела ера за парфюмерийната къща. Представяме All
of me, призматичен аромат, който преосмисля женствеността за изцяло ново поколение. Празник на индивидуалността и себеизразяването, Аll of me е аромат за ново движение на овластени и свободолюбиви жени, които изследват собствената си истина и уверено приемат всичко, което ги прави уникални. Нефилтрирана и неопределена, жената Аll of me владее собствения си разказ, знаейки, че истинските й цветове създават собствена неповторима светлина.

„Непрекъснатомечтаех за роза – най-красивата но абстрактна роза.“ – казва Нарсисо Родригес. Така ароматът се открива със сияйната роса на свежо розово листенце, съчетана със скъпоценна инфузия от роза сентифолия, ръчно набрана на разсъмване от легендарните полета на Грас. На емблематичната роза е придадена текстура с есенцията на магнолия и чувственост с пудрената дълбочина на черен ирис. Тази калейдоскопична смесица от цветя се разгръща до дръзката нотка на бурбонски гераниум, която се слива с розата, за да обгърне сърцето на аромата от деликатен млечнобял мускус. Комбиниран с омайваща тубероза и богат, меден абсолют от роза сентифолия, ароматът бавно се разтапя в трайната си прегръдка с кадифени амброви нотки и обгръщащата топлина на сандалово дърво, които създават богата и продължителна следа.

MYSLF на Yves Saint Laurent„Разбрах, че най-важната среща в живота е срещата със самия себе си.“ – Yves Saint Laurent

MYSLF. Повече от аромат. Изявление в аромат, разработен за мъже от една жена и двама мъже – вицепрезидентите – парфюмеристи Даниела Андрие, Кристоф Рейно и старши парфюмерист Антоан Майсондийо. Идеята, че съвременната мъжественост не се състои само във властта: тя може да включва и цветя. Защо кожата на мъжа да не бъде галена от меки бели венчелистчета, подсилени от свежи, ярки връхни нотки и чувствена дървесина, която придава текстура?

Един фин, отлично балансиран аромат, който вплита цветя в дървесното ароматно семейство. Аромат, който е напълно достъпен и в същото време поразително оригинален. Защото тук всичко започва от сърцето…Финият, чувствен портокалов цвят е неподправеното, биещо сърце на MYSLF, а сред връхните нотки се долавя свеж бергамот. За финал, чувствен и обгръщащ, дървесният акорд добавя топлина, текстура и мека сила към характерната за аромата нотка на портокалов цвят.

Флаконите и кутиите на MYSLF са рециклируеми. Стъклените флакони съдържат рециклирано стъкло, а кутиите са изработени от FSC™ MIX сертифициран картон,  като по този начин Yves Saint Laurent Beauty подкрепя отговорното стопанисване на горите.

L’Interdit Eau de Parfum Rouge на GivenchyL’Interdit продължава преживяването си с Eau de Parfum Rouge Ultime. Този радикално дързък, безкомпромисен аромат е източник на върховно привличане. Невъзможно е да му се устои…Завладяващите нотки на какаови шушулки придават топлина на разкошната тубероза, добавяйки напълно нов, пристрастяващ пламък към ароматния букет. Елегатните, дълбоки аброксанови нотки предлагат своето модерно докосване до интензивните дървесни акорди на пачули и ветивер. Още една ароматна обвивка е добавена с помощта на разтърсващите, медено сладки фасети на балканското абсолю от тютюн. Ароматът Eau de Parfum Rouge Ultime пленява сетивата със своята омайваща чувственост. Извлечен с помощта на четири различни метода, ръчно събраният портокалов цвят от Тунис разкрива всичките си ароматни фасети чрез гамата на L’Interdit. В новия Eau de Parfum Rouge Ultime, този квартет сесмесва с уникалните искрящи нотки на Жасмин Самбак на LMR, създавайки неустоим ефект на червен лак.


Текст: Fashion Inside

Снимки: ПР на марките

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени