Патриция Мацители и как да даваш най-доброто от себе си

x

Мечтали ли сте някога да работите в козметичната индустрия? Да черпите от извора на науката за красота? Да сте там, където се случват чудесата… Днес ще ви срещнем с една дама, която от години живее в този вълшебен свят, който ни помага да се грижим и пазим красотата си за дълго време. Представяме ви Патриция Мацители – международен продуктов и трейнинг директор на Eisenberg Paris. Срещата ни с нея се случва по повод представянето на най-новите продукти за грим на марката. Патриция е от онези жени, които веднага скъсяват дистанцията, и разговорът потръгва сякаш се познавате от много години. Сърдечна, топла и откровена ( благодарение на частични италиански гени), тя ни разказва с удоволствие за работата си, която много обича, за любимите си продукти и за още много неща… Но нека оставим Патриция да говори:– От колко години работите за марката?

– От дълго време, цели 19 години, което не е често срещано в нашия бизнес. Аз работя от много млада в козметичната индустрия, но когато срещнах Eisenberg Paris се влюбих в бранда, във високото качество и в страстта, с която правят всичко. И така започнах моето приключение… Eisenberg е семеен бизнес, а дотогава бях работила само в големи корпорации, и това беше голяма промяна за мен, защото зад марката стояха истински хора, което е много различно от корпоративната среда, друга вселена с много по-човешка страна, която повече се грижи за нуждите на клиентите, а не за тенденциите, което пък е много важно за мен. Разбира се, тенденциите са важни защото те ни показват накъде се движи пазара. И не на последно място, човек винаги трябва да се провокира да дава най-доброто от себе си.

– Как пандемията промени потреблението на козметични продукти?

– Това е много добър въпрос. Мисля, че след пандемията, нуждата на хората да се грижат за себе си се засили много. Това е основният аспект. Да се чувстваш добре, дневната ти рутина да е много по-чувствена и ефективна. И да си сигурен, че правиш нещо добро за себе си. Мисля, че хората се научиха малко по-добре да се наслаждават на живота, да ползват качествени продукти, да опитват хубаво вино, добра храна, да имат повече време за себе си .


 

View this post on Instagram

 

A post shared by EISENBERG Paris (@eisenbergparis)


– “Любовта дава импулс и смисъл за съзидание, а технологията превръща  мечтите ни в реалност.“ –казва основателят Жозе Айзенберг. В този ред на мисли, какво означава Eisenberg за вас?

–  Всъщност това означава точно това, страстта и технологията са корените на Eisenberg. Ако обичате това, което правите, ще уважавате и хората около вас и това ще рефлектира в ежедневната ви работа. Когато създаваме продуктите, това се прави с много любов, внимание и изключителен опит, с мисъл за това, кое ще донесе истинско удоволствие от грижата за себе си и ще има ефективни резултати. Работим в този дух всеки ден. И тук е разликата между семейната марка и търговската.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by EISENBERG Paris (@eisenbergparis)


– С какво марката се различава от останалате козметични марки според вас?

– Основната разлика в частта грижа за кожата е патентованата формула Trio- Mollecular®, която е отправна точка на Eisenberg Paris. Тя е научно създадена след многогодишни проучвания. Г-н Айзенберг разбира каква е силата на тази формула и решава да я патентова. И до ден днешен тя е в сърцето на всички продукти грижа за кожата, което ги отличава от останалите марки. Формулата се състои от три молекули, които действат в синергия. Първата, действат на повърхността на кожата и моментално променя външния вид, придавайки й мекота, минимизира порите и изглажда кожата. Другите две молекули действат в дълбочина, достигайки вътрешните слоеве на кожата. Преставете си как тя е“заспала“ с годините и е забравила, че трябва да произвежда определени вещества и ензими. Тогава тези молекули се появяват и й казват „Събуди се,  време е за работа!“. Формулата е създадена така, че да е подходяща за всеки тип кожа. Ефектът се вижда още при първото нанасяне на продукт, и той е доказан във времето.

– Кои са основните направления, в които се развива марката?

– Като иновативен бранд Eisenberg се развива в различни направления – грижа за кожата, грим и аромати. В продуктите за грим влагаме същата грижа към кожата, както и в козметиката. Даже ние го наричаме не просто грим, а грим- грижа. В много от тях се съдържа нашата специална Trio Mollecular® формула. Също така са добавени и много съставки с естествен произход. Вдъхновени сме от това да подобряваме още и още формулите си, защото както знаем това, което се е ползвало преди години, вече не е релевантно на развитието на индустрията. Ние бяхме един от първите брандове, които премахнаха парабените, алуминиевите соли от дезодорантите също. И това, което основно свързва различните направления в бранда – козметика, грим, парфюми – са естествените съставки в иновативните формули и до голяма степен желанието да дадем пълноценно изживяване и максимална грижа и комфорт. Парфюмите ни не следват сляпо тенденциите на пазара. Те са различни, чувствени, запомнящи се.– Най-новите продукти на марката са за грим. Разкажете ни за тях.

– Новите продукти от линията Les Essentiels, които представихме съвсем скоро следват линията ни да предлагаме нещо различно в морето от декоративна козметика, което ни заобикаля. Гримът е цяла една отделна вселена, но ние си зададохме въпроса „как да опростим и в същото време да добавим нещо полезно за кожата към финалния щрих“, а именно грима. И да е лесен за използване, защото не всеки от нас е професионален гримьор.

Създавайки продукти нашата идея  беше да лансираме грим, който да  разкрива естествената красота и да бъде абсолютният must have, с който всяка дама да подчертае своята естествена визия. Продукти, които всяка дама да носи в несесера си навсякъде с вас, за да освежи и поднови своя грим. Като плюс, това са грим продукти, с които тя няма да направи компромис по отношение на своята грижа и нужди, тъй като те имат полезни свойства за кожата, устните, миглите. Например, пудрата ULTRA-PERFECTING & BLURRING LOOSE POWDER, матира, едновременно с това има ревитализращи свойства и озарява. Опаковката е изискана и удобна за носене във всяка дамска чанта, с голяма четка, която позволява прецизно и лесно нанансяне. Вторият продукт е BROW DEFINER & LASH PRIMER спирала, която можете да ползвате като основа за мигли, а също така и за да оформите прецизно и уплътните веждите. Тя също ревитализира и подхранва миглите и веждите и им придава здрав вид. И третият продукт лансиран тази година е червилото J.E. ROUGE®. Предлага се в 5 цвята, които са изглючително адаптивни към всеки тон на кожата, сезон или стил. Богато на антиоксиданти и вит.С, то се грижи за комфорта и мекотата на устните.– Но какво предпочита съвременната жена според вас – съвършенна кожа или безупречен грим?

– Мисля, че перфектната кожа. Със сигурност. Защото с грима можете да освежите своята визия, но грижата за кожата е на първо място. Без хубава и здрава кожа никога няма да имате перфектен грим.

 – Каква е вашата лична бюти рутина? А любимите ви продукти за грим?

–  Тя зависи от дневния ми режим. Вечер задължително почиствам кожата. Знаете, че почистването е от първостепенно значение. Използвам ексфолиант един път седмично.  Маска поне два пъти седмично. Когато имам срещи използвам нашата Firming remodeling mask, която заличава бръчките и стяга кожата. През нощта често използвам  маската Melt-In- Repairing mask, която е от линията за чувствителна кожа, и можете да я използвате като sleeping mask  и да останете с нея цяла нощ. Когато искам да възстановя кожата, да я успокоя да предпазя от раздразнения и вредното влияние на околната среда, използвам тази маска. За стягане на лицевия контур използвам различни продескти в зависимост от сезона. Също така продукти, които предпазват кожата от стрес. Дневната грижа зависи и от времето, ако е по-влажно, предпочитам по-леки текстури като крема ни Hidra Lifting. Използвам и серум Lifting Regenerating Serum. Завършвам с фондьотен и лек грим. Не вярвам в твърде сложната бюти рутина, защото можем да прекалим с грижата за кожта, която все пак има някакъв капацитет на насищане, и може да си навредим вместо помогнем. В обобщение – най-важно е ежедневното почистване, използването на маски и ексфолианти 1-2 пъти седмично, стягане на контура и добро хидратиране през деня, и възстановяваща грижа през нощта.

Любимият ми грим пък е червилото. То е мултифункционално и с него бързо можете да преобразите цялостната си визия.– Как ви се струват българските жени?

– Тук има много красота и елегантност. Красиви жени с характер и сила. Виждам го на улицата, разпознавам тази сила в очите им. Жените тук имат вътрешна сила, не само външна красота. Когато животът не е лесен, красотата се превръща в сила. И това не е лошо. Харесвам българките.

– Един от последните парфюми на марката се казва Happy, и той се появи на пазара в едно трудно време, в което хората имаха нужда, нещо да им подскаже, че трябва да са щастливи. Какво за вас е щастието и как го съхранявате?

– Линията Happiness се роди по време на пандемията, тогава всеки започна да търси щастието в малките неща и копнееше за онази нормалност, с която бяхме свикнали, за живот без страх. За мен щастие е да се наслаждаваш на малките моменти. Не нещо супер специално, което можеш да си купиш. Щастието е много неща. То е благодарността да си жив, да си здрав.  Happiness празнува красотата на живота, това да си млад, което не е въпрос само на години, а начин да се чувстваш свободен.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by EISENBERG Paris (@eisenbergparis)


– За финал – Какво ще пожелаете на нашите читатели?

– Пожелавам на всички една невероятна 2023 година. Да оставми всички грижи зад себе си и да имаме много щастие, радост, и да се наслаждаваме на живота. А на всички лоялни клиенти, и на тези, които тепърва ще ползват продуктите на Eisenberg Paris, обещаваме много изненади през новата година.


Текст: Диана Захариева

Снимки: ПР и Instagram на марката

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени