Прическа last minute

x

 


 

Прическа в последния момент, без фризьор и без специални умения – мисията е възможна. Пет предложения за last minute стайлинг на косата:

Кок

Кокът се счита за класика в празничните прически. Някои типове се правят толкова трудно, че дори фризьорите имат нужда от асистент. Други се получават лесно и бързо в домашни условия. Особено симпатични са малките кокчета, тип рогца, които носят  доза закачка и подмладяват. Правят се, като кичури коса от двете страни на лицето се усукват стегнато, увиват се и се захващат високо отстрани с шноли. Друг тип лесен кок е просто да съберете и вдигнете косата над тила с шнола тип щипка и отстрани да пуснете няколко свободно падащи кичура.Така се получава нещо като водопад от коса, който стои лежерно и женствено.

Плитки

Плитките са много актуални, освен това дават възможности за различни прически. Най-лесно е да направите плитка някъде в косата, без да я дублирате симетрично, или няколко тънки плитки на произволни места. Класическата плитка направете не отзад, а от едната страна.

Конска опашка

Това е класика за всекидневието, която обаче може да изглежда и празнично. Един от вариантите е да срешите и опънете силно косата, като преместите пътя от мястото, където традиционно го носите, силно встрани. Друг вариант е косата да се върже ниско долу, като се използва кадифена панделка, която винаги звучи празнично.

Аксесоари

Аксесоарите за коса, тип брошки, са особено актуални и това е моментът да се възползвате от силата им да придават по-специален вид. Може да се сложат отстрани или в основата на кока. За да избегнете клишето, най-добре е косата да изглежда небрежно, за да е в контраст с официалното излъчване на аксесоара. Диадемите се носят, но новите модели са различни – много тънки, като ластик, или обратно – подчертано дебели. Особено ефектно решение е да сложите няколко, напълно различни тънки диадеми или да изберете дебела диадема от кадифе или от сатен. Актуална тенденция е дебела диадема на много къса коса.

Небрежно  

Небрежно разхвърляната коса с едри, отпуснати  къдрици, е толкова силен тренд, че стои напълно адекватно дори в празнична ситуация. Ако косата е дълга, навийте произволни кичури с маша и не разресвайте. Ако е къса, просто я изсушете с дифузер и след това намачкайте с гел.

Текст: Ана Георгиева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Голямото оплитане

Анатоли Велев: Бъдете смели и експериментирайте с визията си!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ