Първа стъпка към новата пролет – синият грим и как да го върнем в ежедневието си

x

 

 

 


 

Гримът, допълнен със сини сенки, винаги ни връща в 80-те години, когато този нюанс беше абсолютен хит. Синьото беше първият цвят, в който много от нас забождаха пръстите си, сграбчвайки за пръв път палитрата на майка си. Синьото като символ на небето и водата, като намек за нежност и женственост присъстваше навсякъде по дрехите ни в последните два сезона. Тъй като вече ни се иска да надникнем и в следващия сезон, именно този цвят открихме да прави своето революционно завръщане в тенденциите за дамския грим. 

Без значение дали ни се струва твърде ретро (в което няма нищо лошо) или твърде модерно, ще ви покажем как дизайнерите си представиха пролетния грим. А навън така или иначе вече се усеща като пролет, а небето става все по-светло синьо, каквото ще бъде и лятото на 2014 – така че защо да чакаме още?!

 


 

 

 

 


 

При Mark Jacobs видяхме най-смелия вариант за грим в синьо. По дамското лице няма никакви други цветове, устните са бледи, няма тежък черен молив и спирала, а синьото е блестящо и изнесено на преден план – силен акцент, който не се нуждае от допълнения.

 


 

 

 

 


 

Подобно на Mark Jacobs направиха и визажистите на Anna Sui, а естествените форми на веждите също бяха подчертани без капка свян.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Някои дизайнери поставиха синьото върху очите като загадка, която трябва да бъде решена, а в нея се пита: достатъчно ли е, има ли нужда от друг грим, изглежда ли добре върху дамското лице? Въпроси, на които всяка от вас трябва да си отговори сама. Трендът се появи при марките Zoe Jordan, David Koma, Miu Miu и други.

 


 

 

 

 


Екипът на PRADA още повече озадачи дамите, които биха искали да си отговорят на по-горните въпроси, като постави синия грим по клепача без определена форма и контур, сякаш случайно и без предварително намерение. Какво мислите за този тренд – смятате ли, че синьото по очите е достоен първоприемник на новата пролет и новите идеи за красота?

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Vogue

Вижте още:

Backstage Beauty Trends – какви отправни точки зададе модният Ню Йорк

Много дебели вежди

Синьо и жълто

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ