Истории от кухнята – как бе създаден Prada Luna Rossa Ocean

x

Как се създава един парфюм? Какво е вдъхновението? Как се избират съставките? Какъв „нос“ трябва да имаш, за да създадеш симфония от аромати, които да носят емоция, вълнение и приключения?

Винаги сме били любопитни, как се случва всичко това. Затова, когато имаме възможност да поговорим с парфюмеристите, и те да да ни допуснат в в тайнствения си, вълшебен свят, няма как да не се възползваме.

Днес отново ви срещаме с Ан Флипо и Карлос Бенаим, и този път те ще ни разкажат за създаването на друг техен шедьовър – новият аромат Prada Luna Rossa Ocean. – Prada е марка, известна с това, че разширява границите при ароматите. Каква е била идеята при създаването на аромата?

Първоначалната идея на марката беше създаване на модерно, но и по-интимно, вдъхновяващо и донякъде успокояващо виждане за силата на мъжките аромати. Мъжете с физическа и интелектуална сила, водени от овладяването на технологиите за разширяване на границите и разкриване на нови хоризонти.

Искахме да спечелим вниманието на мъжете със силна воля, като съчетаем естественост и технология в един флакон.

 – Как бихте описали Prada Luna Rossa Ocean?

Prada Luna Rossa е авангарден аромат на базата на емблематична фужерна структура. Тази структура тук е преоткрита чрез изискан крем от ирис, обгърнат от ексцентричните сини вибрации на ароматен бленд. – Какви са основните нотки на този аромат?

За да се отличава, този аромат съдържа нежна и кадифена нотка на ирис/шафран, напомняща за меката топлина на кожа. Към това е добавена дървесната и опушена нотка на ветивер, която подсилва съвременния характер на следата и цялата мъжественост, която се излъчва от нея. – Кои са обонятелните прилагателни, които бихте използвали, за да опишете Luna Rossa Ocean?

Иновативен, пристрастяващ, интензивен, контрастен, мъжествен.

 – Моля, обяснете молекулярната технология, използвана за създаване на Luna Rossa Ocean. Защо използвахте точно тази технология за този аромат?

За създаването на Prada Luna Rossa Ocean използвахме молекулярна дестилация. Тази иновативна технология ни позволява да получим специално разработена естествена съставка, какъвто е случаят с ветивера.

След традиционно извличане на суровината, полученият продукт се разгражда чрез молекулярна дестилация. След това идентифицираме идеалните компоненти на съставката за аромата. След това съставката се свързва обратно, пречистена от всички нежелани отклонения.

Пречистването на съставката разширява нашата палитра и ни дава възможност да усъвършенстваме дадена съставка по изключително прецизен начин. Заиграваме се с маркерите на нейните ефективност и обонятелен профил, за да обогатим аромата с дръзки и иновативни нотки.

Получената съставка се нарича „Сърце“ и предлага уникален обонятелен профил. Профил, преработен чрез молекулярна дестилация, който предлага нова перспектива на естествената съставка.

Използвахме тази технология за Prada, защото смятаме, че тя е идеална за бранда, тъй като уменията и съвършенството са сред основните ценности на марката. – Кое прави този аромат Prada?

Точно като мъжът с Luna Rossa аромат и Prada, ние поставихме изискаността, иновациите и природата в сърцето на нашето творение. Те се допълват взаимно, за да разкрият една неочаквана сила.


Текст: Fashion Inside/PR

Снимки: PR

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени