Туширайте страха от летене с 4 лесни стъпки

x


Всеки път, когато чуем думата ваканция, ни иде да затанцуваме от радост. Планирането на дестинация и програма обичайно ни хвърлят в еуфория, но има и детайли от същинското пътуване, които могат да се окажат значима пречка пред приятните усещания. За едни полетът със самолет е тръпка, зарежда ги с адреналин и авантюризъм, но за други летенето е повод за безпокойство и дори само мисълта за качването на борда е достатъчна, за да провокира чувство на страх. Тук сме, за да помогнем с няколко изпитани съвета как да се справите със ситуацията и да се преборите с негативните емоции по време на полет.

Не се притеснявайте от емоциите си!

Споделете безпокойствието си с членовете на екипажа, ако се притеснявате от определен шум или друго, което ви смущава в обкръжаващата среда, не се стеснявайте да се обърнете към стюарда или стюардесата най-близо до вас. Запознайте ги със страха си от летене и обсъдете заедно как най-лесно бихте могли да превъзмогнете полета. Ще се изненадате, но е възможно да ви споделят техника на дишане и методи за разсейване, с които до момента не сте били запознати. Не подценявайте и компанията на приятел. Когато пътувате заедно, помолете го да ви държи за ръка или да ви разкаже забавна история, с която да ви разсмее и да отклони вниманието ви.

Ключова дума “Разсейване”

Носете си таблет и гледайте филм, слушайте музика или четете списание. Играйте игри. Оставете съзнанието си заето с нещо приятно, поглъщащо вниманието и мислите ви. Така тревогата няма да може да се промъкне до ума ви.

Пазете организма си добре хидратиран

Пийте вода, колкото можете повече вода, но пропуснете виното. Не само кожата ви ще остане по-добре хидратирана, но и общото състояние на организма ви.

Медитация

 Не бъдете скептични към практиките за освобождаване от стреса. Важно е обаче да имате известен тренинг с медитацията и техниките на дишане преди самия полет, за да се почувствате по-спокойни и в свои води, когато пожелаете да ги приложите и по време на летене. В момент на турбуленция или внезапна паника опитайте да си припомните ярко момент на радост или щастливо събитие, представете си го в детайл и отпратете безпокойствието.Текст: Fashion Inside

Снимки: Weheartit

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени