За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (III част)

x

И днес продължаваме да бъдем на тема естествени камъни и зодии. Тук можете да си припомните първата част от нашия разказ, а тук – втората. В настоящия материал ви представяме последните натурални съкровища, които вече са неизменна част от нашите аксесоари.Перли

Произход: Япония, Тихия океан, Южно китайско море

Цвят: Бели, черни, белезникави и др.

Качества: Символ на чистота, невинност и вяра. Засилват честността и лоялността. Носят успокоение и насърчават вярата, любовта и почтеността. Балансират емоциите. Добре е да се мият често за да се презареждат. Привличат пари, закрила и късмет.

Лечебни свойства: Помагат при главоболие, мигрена, хипертония и изтощение. Стабилизират хормоналния баланс в организма. Облекчават алергии.

Зодии: Риби, Рак, Козирог, Скорпион

Чакра: Всички чакриПланински кристал

Произход: По целия свят

Цвят: Прозрачен белезникав, сив, кафяв, жълт

Качества: Много мощен кристал. Универсален камък за всичко, носи светлина. Хармонизира и балансира.

Лечебни свойства: Пречиства и укрепва органите и аурата. Може да се използва за лечение на всякакви заболявания, стимулира имунната система. Лекува изгаряния.

Зодии: Лъв, Близнаци, Козирог. Подходящ е за всички зодии.

Чакра: Всички чакриПренит

Произход: Южна Африка, САЩ, Канада, Германия, Франция

Цвят: Прозрачен жълто-зелен, бял

Качества: Силен лечителски кристал и камък на безусловната любов. Създава защитно поле около тялото. Защитава на всички нива като засилва вътрешната ни енергия. Помага за освобождаване от неприятни спомени. Насърчава аналитичното мислене.

Лечебни свойства: подобрява състоянието на организма при анемия, облекчава кошмарите и страховете. Лекува бъбреците, пикочния мехур, тимуса, раменете, гръдния кош и белите дробове. Ефективен е при хашимото. Регенерира съединителната тъкан.

Зодии: Телец, Везни

Чакра: Сърдечна (Четвърта чакра) и Чакра на третото око (Шеста чакра)Розов кварц

Произход: Южна Африка, САЩ, Бразилия, Япония, Индия, Мадагаскар

Цвят: Бледорозов

Качества: Камъкът на безусловната любов и безграничното спокойствие. Най-важният кристал за сърцето и сърдечната чакра. Носи нежност, толерантност, вътрешен мир и хармония. Успокоява, подходящ е при травми или кризи.Привлича любов и близост и е добре да се носи заедно с аметист. Отнема негативната енергия и я замества с любов. Облекчава болката и лекува загубата. Помага, на този, който го носи, да обича себе си.

Лечебни свойства: Подсилва сърцето и кръвоносната система. Лекува белите дробове, бъбреците и надбъбречните жлези. Помага при проблеми с кожата и женската репродуктивна система. Забавя стареенето. Защитава по време на бременност и раждане.

Зодии: Телец, Везни, Рак

Чакра: Сърдечна (Четвърта чакра)Слънчев камък

Произход: Канада, САЩ, Норвегия, Гърция, Индия

Цвят: Жълт, оранжев, червено-кафяв

Качества: Алхимичен камък на късмета. Изпълва с веселие и светлина, носи радост от живота и добро настроение. Помага на този, който го носи, да изпитва наслада от живота. Позволява на истинската ви същност да блести от щастие. Действа като антидепресант и разсейва тъмните мисли. Да се носи непрекъснато и да се зарежда на слънце.

Лечебни свойства: Регулира нервната система и хармонизира всички органи. Лекува възпалено гърло и успокоява стомаха.

Зодии: Всички зодии

Чакра: Балансира всички чакриТурмалинов кварц

Произход: По целия свят

Цвят: Безцветен кварц с черни иглички турмалин

Качества: Ефективен заземяващ камък, отразява негативното влияние на околната среда и го отразява обратно към източника му. Премахва негативните мисли. Балансира и защитава.

Лечебни свойства: Хармонизира чакрите; лекува храносмилателния тракт и помага при детоксикация на тялото.

Зодии: Козирог

Чакра: Чакра на третото око (Шеста чакра) и вторичните чакри на ръцете и кракатаФлуорит

Произход: САЩ, Великобритания, Австралия, Германия, Норвегия, Китай, Перу, Мексико, Бразилия

Цвят: Безцветен и прозрачен или жълт, червен, зелен, син, виолетов

Качества: Предпазва срещу електромагнитни замърсявания, прочиства и стабилизира аурата. Заземява и засилва интуицията. Помага човек да бъде по организиран. Стабилизира емоциите, помага за освобождаване от стари поведенчески модели. Комбиниран с други камъни засилва тяхната енергия.

Лечебни свойства: Силен лечебен камък, помага при инфекции. Има благоприятно влияние върху зъбите и костите. Възстановява кожата и лигавицата. Помага при простуди, грип и синузит. Облекчава напрежението в гръбначния стълб и ставите.

Зодии: Скорпион, Водолей, Риби, Козирог

Чакра: Всички чакри, в зависимост от цветаХаулит

Произход: САЩ

Цвят: Млечнобял, с по-тъмни жилки

Качества: Изключително успокояващ камък. Внася яснота и помага за осъществяване на духовните и материалните амбиции. Успокоява гнева и раздразнението.

Лечебни свойства: Идеално средство за безсъние. Балансира нивото на калций в тялото  и помага на зъбите, костите и меките тъкани

Зодии: Всички зодии

Чакра: Всички чакриХематит

Произход: Великобритания, Италия, Швеция, Канада, Швейцария

Цвят: Черен, металносив, червен

Качества: Камък за заземяване и защита, уравновесява енергиите, разсейва негативността, предпазва от навлизане на отрицателни енергии в аурата. Дава твърдост на характера и помага за сбъдване на неизпълнени желания. Облекчава безспокойството.

Лечебни свойства: Камък на кръвта, костите и ставите. Възстановява, укрепва и регулира кръвното. Подобрява кръвообращението и лекува анемия. Стимулира усвояването на желязо и образуването на червени кръвни телца. Поддържа бъбреците и възстановява тъканите. Особено ефективен е при болки в ставите, схващания на крайниците и фрактури. Помага при безсъние.

Зодии: Всички зодии, но най вече Овен, Водолей, Скорпион, Риби

Чакра: Коренна (Първа чакра)Тигрово око

Произход: САЩ, Мексико, Индия, Австралия, Южна Африка

Цвят: Жълто-кафяв до тъмнокафяв

Качества: Предпазващ камък. Носи се като защита срещу лоши пожелания и уроки. Помага за постигане на целите. Засилва практичното мислене и помага за разрешаване на вътрешни конфликти. Балансира мъжката и женската енергии, облекчава депресията, повдига духа.

Лечебни свойства: Лекува очите, гърлото, репродуктивните органи. Полезен за възстановяване на костите.

Зодии: Козирог, Лъв

Чакра: Коренна (Първа чакра), Сакрална (Втора чакра), Чакра на слънчевия сплит (Трета чакра)

Яспис

Произход: По целия свят

Цвят: Разнообразен

Качества: Камък на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Заземява и защитава. Абсорбира негативната енергия и прочиства чакрите. Премахва електромагнитното и другите замърсявания в околната среда, включително радиацията. Дава кураж, презарежда тялото с енергия.

Лечебни свойства: Подобрява кръвообращението, храносмилателните и сексуалните органи. Балансира минералното съдържание в тялото.

Зодии: Всички зодии

Чакри: Всички чакриЧервен яспис: Камъкът на здравето. Успокоява емоциите, помага при безсъние. Изключително лечебен и успокояващ камък. Премахва токсините от кръвоносната система. Подсилва далака, черният дроб и жлъчката.Зелен яспис: Стимулира и лекува сърцето, успокоява ума и емоциите. Помага при кожни заболявания. Лекува болки в горната част на тялото и храномилателният тракт, пречиства органите и отстранява токсините от тялото.


Далматински яспис: Намалява и премахва разочарованието. Много полезен при дългосрочните връзки, повишава лоялността. Повишава чувство за хумор. Пречиства кръвта. Защитава от кошмари, депресия и негативно мислене. Особено полезен е за хора, които изпитват проблеми с това да се отпуснат и да се забавляват

Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay

Вижте още:

За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (I част)

За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (II част)

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Любимата ни пола солей, комбинирана с още по-любимата ни бяла риза.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ