За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (III част)

x

И днес продължаваме да бъдем на тема естествени камъни и зодии. Тук можете да си припомните първата част от нашия разказ, а тук – втората. В настоящия материал ви представяме последните натурални съкровища, които вече са неизменна част от нашите аксесоари.Перли

Произход: Япония, Тихия океан, Южно китайско море

Цвят: Бели, черни, белезникави и др.

Качества: Символ на чистота, невинност и вяра. Засилват честността и лоялността. Носят успокоение и насърчават вярата, любовта и почтеността. Балансират емоциите. Добре е да се мият често за да се презареждат. Привличат пари, закрила и късмет.

Лечебни свойства: Помагат при главоболие, мигрена, хипертония и изтощение. Стабилизират хормоналния баланс в организма. Облекчават алергии.

Зодии: Риби, Рак, Козирог, Скорпион

Чакра: Всички чакриПланински кристал

Произход: По целия свят

Цвят: Прозрачен белезникав, сив, кафяв, жълт

Качества: Много мощен кристал. Универсален камък за всичко, носи светлина. Хармонизира и балансира.

Лечебни свойства: Пречиства и укрепва органите и аурата. Може да се използва за лечение на всякакви заболявания, стимулира имунната система. Лекува изгаряния.

Зодии: Лъв, Близнаци, Козирог. Подходящ е за всички зодии.

Чакра: Всички чакриПренит

Произход: Южна Африка, САЩ, Канада, Германия, Франция

Цвят: Прозрачен жълто-зелен, бял

Качества: Силен лечителски кристал и камък на безусловната любов. Създава защитно поле около тялото. Защитава на всички нива като засилва вътрешната ни енергия. Помага за освобождаване от неприятни спомени. Насърчава аналитичното мислене.

Лечебни свойства: подобрява състоянието на организма при анемия, облекчава кошмарите и страховете. Лекува бъбреците, пикочния мехур, тимуса, раменете, гръдния кош и белите дробове. Ефективен е при хашимото. Регенерира съединителната тъкан.

Зодии: Телец, Везни

Чакра: Сърдечна (Четвърта чакра) и Чакра на третото око (Шеста чакра)Розов кварц

Произход: Южна Африка, САЩ, Бразилия, Япония, Индия, Мадагаскар

Цвят: Бледорозов

Качества: Камъкът на безусловната любов и безграничното спокойствие. Най-важният кристал за сърцето и сърдечната чакра. Носи нежност, толерантност, вътрешен мир и хармония. Успокоява, подходящ е при травми или кризи.Привлича любов и близост и е добре да се носи заедно с аметист. Отнема негативната енергия и я замества с любов. Облекчава болката и лекува загубата. Помага, на този, който го носи, да обича себе си.

Лечебни свойства: Подсилва сърцето и кръвоносната система. Лекува белите дробове, бъбреците и надбъбречните жлези. Помага при проблеми с кожата и женската репродуктивна система. Забавя стареенето. Защитава по време на бременност и раждане.

Зодии: Телец, Везни, Рак

Чакра: Сърдечна (Четвърта чакра)Слънчев камък

Произход: Канада, САЩ, Норвегия, Гърция, Индия

Цвят: Жълт, оранжев, червено-кафяв

Качества: Алхимичен камък на късмета. Изпълва с веселие и светлина, носи радост от живота и добро настроение. Помага на този, който го носи, да изпитва наслада от живота. Позволява на истинската ви същност да блести от щастие. Действа като антидепресант и разсейва тъмните мисли. Да се носи непрекъснато и да се зарежда на слънце.

Лечебни свойства: Регулира нервната система и хармонизира всички органи. Лекува възпалено гърло и успокоява стомаха.

Зодии: Всички зодии

Чакра: Балансира всички чакриТурмалинов кварц

Произход: По целия свят

Цвят: Безцветен кварц с черни иглички турмалин

Качества: Ефективен заземяващ камък, отразява негативното влияние на околната среда и го отразява обратно към източника му. Премахва негативните мисли. Балансира и защитава.

Лечебни свойства: Хармонизира чакрите; лекува храносмилателния тракт и помага при детоксикация на тялото.

Зодии: Козирог

Чакра: Чакра на третото око (Шеста чакра) и вторичните чакри на ръцете и кракатаФлуорит

Произход: САЩ, Великобритания, Австралия, Германия, Норвегия, Китай, Перу, Мексико, Бразилия

Цвят: Безцветен и прозрачен или жълт, червен, зелен, син, виолетов

Качества: Предпазва срещу електромагнитни замърсявания, прочиства и стабилизира аурата. Заземява и засилва интуицията. Помага човек да бъде по организиран. Стабилизира емоциите, помага за освобождаване от стари поведенчески модели. Комбиниран с други камъни засилва тяхната енергия.

Лечебни свойства: Силен лечебен камък, помага при инфекции. Има благоприятно влияние върху зъбите и костите. Възстановява кожата и лигавицата. Помага при простуди, грип и синузит. Облекчава напрежението в гръбначния стълб и ставите.

Зодии: Скорпион, Водолей, Риби, Козирог

Чакра: Всички чакри, в зависимост от цветаХаулит

Произход: САЩ

Цвят: Млечнобял, с по-тъмни жилки

Качества: Изключително успокояващ камък. Внася яснота и помага за осъществяване на духовните и материалните амбиции. Успокоява гнева и раздразнението.

Лечебни свойства: Идеално средство за безсъние. Балансира нивото на калций в тялото  и помага на зъбите, костите и меките тъкани

Зодии: Всички зодии

Чакра: Всички чакри

Хематит

Произход: Великобритания, Италия, Швеция, Канада, Швейцария

Цвят: Черен, металносив, червен

Качества: Камък за заземяване и защита, уравновесява енергиите, разсейва негативността, предпазва от навлизане на отрицателни енергии в аурата. Дава твърдост на характера и помага за сбъдване на неизпълнени желания. Облекчава безспокойството.

Лечебни свойства: Камък на кръвта, костите и ставите. Възстановява, укрепва и регулира кръвното. Подобрява кръвообращението и лекува анемия. Стимулира усвояването на желязо и образуването на червени кръвни телца. Поддържа бъбреците и възстановява тъканите. Особено ефективен е при болки в ставите, схващания на крайниците и фрактури. Помага при безсъние.

Зодии: Всички зодии, но най вече Овен, Водолей, Скорпион, Риби

Чакра: Коренна (Първа чакра)Тигрово око

Произход: САЩ, Мексико, Индия, Австралия, Южна Африка

Цвят: Жълто-кафяв до тъмнокафяв

Качества: Предпазващ камък. Носи се като защита срещу лоши пожелания и уроки. Помага за постигане на целите. Засилва практичното мислене и помага за разрешаване на вътрешни конфликти. Балансира мъжката и женската енергии, облекчава депресията, повдига духа.

Лечебни свойства: Лекува очите, гърлото, репродуктивните органи. Полезен за възстановяване на костите.

Зодии: Козирог, Лъв

Чакра: Коренна (Първа чакра), Сакрална (Втора чакра), Чакра на слънчевия сплит (Трета чакра)

Яспис

Произход: По целия свят

Цвят: Разнообразен

Качества: Камък на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Заземява и защитава. Абсорбира негативната енергия и прочиства чакрите. Премахва електромагнитното и другите замърсявания в околната среда, включително радиацията. Дава кураж, презарежда тялото с енергия.

Лечебни свойства: Подобрява кръвообращението, храносмилателните и сексуалните органи. Балансира минералното съдържание в тялото.

Зодии: Всички зодии

Чакри: Всички чакриЧервен яспис: Камъкът на здравето. Успокоява емоциите, помага при безсъние. Изключително лечебен и успокояващ камък. Премахва токсините от кръвоносната система. Подсилва далака, черният дроб и жлъчката.Зелен яспис: Стимулира и лекува сърцето, успокоява ума и емоциите. Помага при кожни заболявания. Лекува болки в горната част на тялото и храномилателният тракт, пречиства органите и отстранява токсините от тялото.Далматински яспис: Намалява и премахва разочарованието. Много полезен при дългосрочните връзки, повишава лоялността. Повишава чувство за хумор. Пречиства кръвта. Защитава от кошмари, депресия и негативно мислене. Особено полезен е за хора, които изпитват проблеми с това да се отпуснат и да се забавляват

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (I част)

За зодиите, скъпоценните камъни и връзката между тях (II част)

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени