Три за щастие, като всичко обречено на късмет

x

 


Искам да мога да си тръгвам 5 минути преди края на всяка радост. Искам да научавам предварително за всеки възможен провал, свлякъл ме в някоя пропаст. За всяка катастрофа на пътя пред сърцето и очите ми. Искам да мога да правя обратни завои и да прескачам по облаците над планините, когато знам, че колата ми се преобръща… Искам да владея спирачките и да не позволявам да ми причинят болка… Искам да спра да летя по магистрали, устремена в постигнати и на секундата забравени цели, по които всеки кара в насрещното платно. Бързайки да стигнем се учим на две неща – да удряме и да подминаваме, но не и да забравяме. Искам въздушни възглавници да пазят съня ми от стряскане.

Искам да сваля боксовите ръкавици и да спра да удрям, когато и мене ме удрят. Искам да ме прегръщат от обич, не от интерес. Искам да вържа на възел всички лоши думи, да ги закача за котви от тежки обиди, и да ги хвърля вместо сватбен букет. Зад себе си – на дълбокото. И колкото по-надълбоко са се забивали в душата ми, толкова по-дълбоко дъно да им намеря. Дъното на всичкото ми търпение и сърдечност. А ответните удари – колкото и каквито поискаш – от гняв и от завист, от страх и от срам… Ударите от приятелски длани и устни на врагове, които целуват кошмарно и опияняващо… Да ги превърна в цветни градини под прозорците си.

Човешките очи са прозорците на душата, която много е плакала, и под тези стъкла е изтекла много вода – не от небето – дъждовна. Горчива вода – почти като онази от приказката за реката, която сменяла цветовете си… „И като потекла жълтата вода“ – при нас е горчива, и ни залива очите-прозорци – разплаква ни мълчаливо.

Хората и плачат, и удрят. Жестоки са до края на всичките си страхове, а най-много от жестокостта на другия се пазят. Искам вместо гняв да удрят, да им дам сили да прощават – като подарък за всеки празник.

Искам да мога да разпознавам фалшивия поглед в искрените очи и искрените сълзи зад широките усмивки. Да трия огорчението след вината. Да затварям изневярата за малко в някоя пробна и да ѝ шия рокли от вярност и нежност. Искам да я връщам при любимите красива, горда и цяла. Искам да я превърна от лъжлива и тайна в истинска и разкрита, в призната и доказана обикновена любов.

P. S. Искам истински приятели. Искам Голяма любов. Искам да обичам повече отколкото може да ми понесе сърцето. Но да не съм сама – в това толкова невъзможно звучащо „искам“… Искам поне още един човек да иска същото. Доброто е два пъти по-заразно от злото. Едно „Да“ тежи точно колкото две „Не“. Ако има още някой, който да иска същото – станем ли двама, ще има и трети. Това е вече истинско желание! Възможна мечта. Тогава ще е „3 за щастие“ – като всичко обречено на късмет. Искам…

Текст: Ева Колева

Снимка: Henrikke Due – Unsplash

Вижте още:

Невидимото съвършенство на дните

Дали да не се обърнем към клишето?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ