Писмо до избягалото лято

x


Здравей, лято!

Да знаеш много съм ти сърдита, задето пак ме преметна. Закъде си се разбързало толкова? Аз те гоня по пясъка, а ти ми се изплъзваш като изпуснато хвърчило. Слънцето ме заслепява, вятърът ме дърпа за роклята, но не се отказвам и бягам след тебе. Очите ми се пълнят с песъчинки, прахът полепва по гърлото ми и те викам с последни сили: „Спри се, остани само малко още“. Ти се смееш и просто отлиташ.

И какво като мидите още подрънкват около глезена ми на гривна? Какво като толкова време пълня бутилки с изгреви и спомени, вместо с писма? Ти пак ме оставяш боса, с разрошени къдрици и бузи, по които се стичат капчици тъга. И пак тихо изхлипвам: „Обичам те“.

Заедно чертаем с тебешир сърца по календара. Късаме страниците и се преструваме, че първи септември е тридесет и втори август. Имаме си наши песни и наши места. Ти ме учиш да пътувам с лек багаж и винаги да оставям в сърцето си място за обич. Показваш ми как се дава шанс за обичане и как се затръшват врати, на които отдавна им е дошло времето.

Като ме видиш да затъвам в собствените си плаващи пясъци, пръсваш в небето най-шарената заря и само ми смигваш: „Горе главата“. А когато ми става сложно и ми се мълчи, слагаш пред мен на масата домати, хляб и сирене, за да ми припомниш вкуса на простото щастие.

С тебе си сверявам компаса отляво, дето тупти и се вълнува. С тебе ставам пират и си крада нови хоризонти. И разбирам, че най-големите приключения започват с мъничка стъпка. Навътре в душата.

Тик-так. Последните песъчинки в пясъчния ни часовник политат към дъното. Време е да го обърнем и броенето да започне отначало. Броенето до следващата ни среща. Защото някои сбогувания не са завинаги. Приказката ни не свършва тук, само затваряме нова глава между кориците.

П.П.: Сърдя ти се само наужким. И те чакам да се върнеш!


Текст: Александра Тошева

Снимки: Angelo Pantazis – Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени