Разтърсващото писмо на Никол Кидман до всички жени

x


В смутните времена, които настъпиха за жените в Холивуд, Никол Кидман за пореден път показа, че не е безгласна буква. По време на кинофестивала в Кан тя обяви своето решение да работи с жени режисьорки веднъж на всеки 18 месеца, за да промени тъжната статистика от 4,2 процента на дамите, които упражняват тази професия в киноиндустрията. Адмирации. Но с това битката ѝ за равенство и достойно отношение не свършва. Актрисата отправи емоционален апел към всички жени по света, които бе публикуван в Net-a-porter.com:

До моите 3,5 милиарда силни и прекрасни сестри,

Идеята, че жените и мъжете са равни в този свят е част от моето ДНК. Отгледана съм от силна майка феминистка и всеотдайно подкрепящ ме баща. И никога не съм приемала, че бих могла да бъда ощетена по какъвто и да било начин заради това, че съм родена момиче. Тази увереност безкрайно ми е помагала, докато градях кариерата си на актриса и продуцент. И е предопределяла избора ми на роли на борбени и независими жени, противопоставили се на обществените очаквания. Тази увереност бе и движещата ми сила към успеха в една индустрия, която и до днес в огромна степен се управлява от мъже.

Моите феминистки корени ме отведоха до Организацията на обединените нации за правата на жените и постигане на равнопоставеност между половете и до работата ми като техен посланик на добра воля. В тази си роля опознах отблизо ограниченията, с които се сблъскват жените по света. Подкрепях жертви на насилие. Историите, които чух ме разтърсиха из основи и ме промениха завинаги. С болката и страданието си, както и с жестокия факт, че всяко едно от три момичета в световен мащаб ще бъде подложено на насилие. Промени ме обаче и силата и твърдостта на тези жени. Видях с очите си колко е важна подкрепата на другите, за да могат те да си възвърнат живота.

Всяка от нас ще се сблъска по пътя си с малки или по-големи предизвикателства, породени често от факта, че сме жени в един свят, в който липсва равенство. Случи се с мен. Сигурна съм, че се е случвало и с вас. В такива моменти обичам да мисля за хората, които ме подкрепяха и насърчаваха да вярвам в себе си. Мисля и за вдъхновяващата солидарност, която изпитах при срещите си с оцелелите след актове на насилие по време на пътуванията ми с Обединените нации.

За мен това се превърна в урок за цял живот. Повече от всякога съм наясно, че трябва да се подкрепяме една друга. Харесва ми да вярвам, че съм част от една глобална мрежа за взаимопомощ, в която участват 3,5 милиарда жени – половината от човечеството, които се застъпват за правата на всяко човешко същество да живее живота си без дискриминация, несправедливост и насилие. Вярвам и че нашите посланици подават ръка за помощ, за да осъществим мечтите и целите си, и в моменти на неувереност ни припомнят, че сме силни и красиви по безброй начини и можем да постигнем всичко, което си пожелаем.

Представете си го – ако можехте да разчитате на 3,5 милиарда сестри и много други добри мъже, които са с нас, какво би било невъзможно за постигане тогава? Това е мисълта, която нося навсякъде със себе си и която се опитвам да изповядвам. Ще се присъедините ли към мен?

Никол КидманИзточник: Net-a-porter.com

Снимки: The Edit

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени