Старата мечта ръжда не хваща

x

 


И така, кое ли момиче би седнало да напише своя статия за модните си вдъхновения след поредното списание, чиито пъстри страници пълнят главата й с нечувани досега щури идеи и нови мечти, които сякаш са прясно извадени от някой филмов сюжет? Е, отговорът е всяко. Всяко момиче би искало да седи на мястото на редакторката и, поклащайки удобно крака върху бюрото, да се почувства като „клюкарката”, която издава дизайнерските тайни за предстоящото лято, или като онова материално момиче, което живее в нас и тайничко ни кара да обърнем глава към витрината на поредния магазин, покрай който минаваме с особено пренебрежение, защото новите „тенденции не са за нас”.

Да започнем от списанията – или пък от магазините? Аз лично винаги съм се старала всичко около мен да е подредено, защото имам онова странно чувство за постоянен хаос. Е, може би не само аз съм в такова положение, днес ежедневието ни е толкова забързано, че не остава време дори да разхвърляме, след като сме подредили. Помислете: не ви ли се иска да имате достатъчно свободно време да поразхвърляте гардероба, чудейки се какво да облечете преди среща? Или пък да извадите старите си любими модни списания и отново да прелистите страниците им за някой и друг съвет? И ето, че се върнахме на списанията, за да започнем от тях.

Всъщност избора пред щанда със списания не е лесен: толкова са много и все пълни с интересни статии…Но пък което и да си купите, все ще намерите нещо полезно и закачливо, винаги ще има за всекиго по нещо. Ето защо една млада дама, заинтересована от модата и родена с усет към нея, би се пробвала като редактор или стилист. Да не пропуснем факта, че и словото е важно в печатните медии, но когато си вършиш работата от сърце, вдъхновението не те напуска. Да, наистина – щом другите могат, защо и ние да не можем? Звучи ли ви логично? Една подходяща статия ме вдъхнови да напиша своя, а и отдавна се разбирам добре с модата – защо да не се пробвам в някое списание? Така биха си помислили много от нас, с надеждата тази малка обикновена мечта да се сбъдне, но в следващия момент идва съмнението, че все нещо не ни достига да бъдем като госпожите, които вече имат място зад бюрото. Е, дами, не се отказвайте – всичко е постижимо и зависи само от вас!

Това трябва да са щурите идеи от сценария, нали? А на фона на малко хубава музика и спокойствието, че никой няма да ни упрекне за свободното изказване на мисли, химикалката сякаш сама изписва завъртулките по белия лист. И да, ето че за миг се превръщаме в един различен човек – вече сбъднал мечтата си за страница от любимото списание, на която вижда своята статия. Няма значение, че сега тя е просто написана върху хвърчащ лист хартия или скрита из папките на най-добрия ни приятел – компютърът. Кой знае, може би някой ден ще бъде извадена от архивите и мястото и ще бъде до снимката на Вера Уанг в някое престижно шарено списание?

 

Текст: Мила Стоянова

Снимка: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени