Жена, майка, съпруга, любовница, приятел

x


Жена, майка, съпруга, любовница, приятел… толкова са много ролите, които една жена трябва да може да изиграе, и то често по едно и също време, че не случайно това я кара да се чувства претоварена и изтощена. Аз често се чувствам така и се чудя защо си налагаме всички тези роли?! Нима имаме нужда да изпълняваме ролята на супер-жена, налагана ни от обществото и най-вече от мъжете? Романтична идея за перфектната жена през 50-те години е олицетворявала домакиня, която чисти, готви, мие чинии и се грижи за децата, като при това носи елегантна рокля, перли, токчета и е с грим и прическа. В днешно време към всичко това от нас се очаква да работим и да допринасяме наравно към семейния бюджет… Не е ли влудяващо?! Губейки се някъде измежду всички тези роли, често чувам вътрешния ми глас да се бунтува и крещи: „И къде по дяволите си ТИ, момиче?!”; „Къде е свободното, безгрижно и забавляващо се момиче, което беше?”; „Къде са всички онези спонтанни пътувания, усмивките, смехът, дръзкото и флиртуващо отношение към живота?”; „Къде е онова момиче със свободен дух, което танцуваше по цяла нощ и се къпеше гола в морето под лунната светлина; лесно привличаше нови приятели, където и да отидеше и винаги се измъкваше от всяка неприятност с чар?”. „Къде е?! Липсва ми!”.

Липсва ми, когато се събуждам и още сънена приготвям закуска, обяд, вечеря, чистя къщата, мия чиниите, извеждам детето в парка, пазарувам, планирам всяко семейно събитие, прегледи, и отгоре на всичко, бидейки топ мениджър на работа, от който се очаква винаги да прави невъзможното, за да удовлетвори нуждите на клиентите, както и да гради и поддържа един сплотен и много ангажиран екип. Често се случва да лежа в леглото толкова преуморена, опитвайки се да заспя, а в главата ми безспир се въртят като на бързооборотна лента списъци с какво трябва са се свърши, на кого трябва да се обадя, как да се приоритизира.

Лежа си и си мечтая за един ден, в който ще се събудя, когато съм се наспала, напълно отпочинала. Мечтая си, че се събуждам и не бързам да ставам, просто спокойно се излежавам в леглото, радвайки се на слънчевите лъчи, които танцуват по завесите. Мечтая си, че си взимам дълъг душ, правя си кафе и го пия бавно, докато чета любимото си списание. Мечтая си, че…”Мамо…мааааамммииииии” – един нежен глас ме вика и усещам милващите ръчички и сладката миризма на моето малко момченце до мен. Отварям очите си и се усмихвам… щастлива. И всичко това си струва! Обичам те, мое вътрешно аз; знам че си там и че имаш нужда да бъдеш пускано на свобода от време на време и ще направя всичко възможно да бъдеш. Обещавам! Сега нека погушкам моето малко съкровище и да отида да приготвя закуска.

Текст: Златина Златева

Снимка: Andrey Zvyagintsev – Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бялата тениска може да е  класика, но и  черната крие повече потенциал, отколкото предполагаме!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ