Nagga – брандът с име на дракон

x


Бели като сняг ризи, съвършени до последното копченце, това ни поднася NAGGA. Брандът, който носи име на дракон.

Марката желае да се превърне в изображение на красивите неща в живота. Да бъде едно подсещане, да се спрем за момент и да обърнем внимание на по-малките детайли, които остават незабелязани от забързаното ни ежедневие.

NAGGA отговаря на разнообразните ни модни предпочитания като ги съчетава с вечни класически елементи. Разкрива силата на естествените материи и ефектните кройки. И това е нейният бунт срещу масовото предлагане.

Срещнахме се с Памела Петкова и Христина Биджекова, които заедно създават марката, за да разберем повече и за нея, и за тях самите:

 Разкажете ни малко повече за самите вас – момичетата, които създадоха NAGGA! 

Памела: Запознахме се в работна среда и това една от чертите, които двете споделяме: обичаме да работим. Особено за неща, които са ни страст.

Христина си е роден лидер и когато прави нещо, всичко трябва да бъде по-конец и да надскочи очакванията, иначе не се брои.

Христина: Памела е разкъсана между креативното и числата, и все там по средата си ходи. Но нещата, които я интересуват ги попива като гъба и ги изяжда с кориците. Защото винаги може още-малко.

Но иначе и  двете обичаме хубавата храна, нещата, които оставят добра частица в теб и тези, които те вдъхновяват. А NAGGA е новата ни любима вдъхновяваща частица!Как се роди концепцията за бранда ви?

Христина: Когато знаеш, че си срещнал човека, с когото искаш да имаш общ проект, работата е наполовина свършена.  За нас това беше определящата стъпка. Контекстът, в който се появи конкретно концепцията за бранда, беше силната преумора от виртуалния  ни работен свят. Трябваше ни физическо изражение на емоциите, стила и възможностите ни … и тогава NAGGA се роди.

Къде може да те отведе една хубава бяла риза?

Памела: Само си го помисли и си там! Вярваме че, изборът ни на дрехи всеки ден е отражение и нашето настроение. Имате настроение за нещо по-шик, но удобно в офиса = риза и дънките с висока талия. Тя е като платно, което чака подходящите аксесоари и подходящата усмивка.

Какви са жените, за които творите?

Христина: Ние творим за дами със самочувствие и самоуважение, със свободно мислене и често със свободни професии. Кратката пазарна история на бранда показва, че интерес към NAGGA проявяват дами, за които бялата риза е изпитана необходимост, консуматив, но и отличителна характеристика.

Кои са любимите ви комбинации с ризите на NAGGA?

Памела: Трудно е, защото възможностите са безкрайни, но обожавам да нося бялата риза с дънки, рокерски боти, черно вталено палто и задължително контрастиращ аксесоар. (На забавен каданс, косите се веят, устните са в червено и силно стискам чаша безкофеиново капучино.) Та така си представям аз бялата риза.

Христина: За сезона залагам на класическа NAGGA с дънки или прав панталон, сако в топлата есенна гама и чанта в контрастен цвят!

Къде откривате най-много вдъхновение за дизайните си?

Христина: Дизайните се раждат най-често в общуването помежду ни и тъй като често преливаме от идеи, за които физически времето не стига, сме си сложили NAGGA спирачки. Всеки модел, който излиза от бранда NAGGA се подчинява на прости правила: плат и кройка без компромис, в модела да има отличителен детайл, поне една от нас да иска да има тази риза в гардероба си! Класиката ни води, модните тенденции просто освежават идеите ни.

Бихте ли направили колаборация с други артисти?

Памела: NAGGA е много млад бранд със собствен почерк, който търсим да наложим. Колаборации с друг артисти са възможност, която активно проучваме, но и предпазливо преценяваме. Желанието ни е да намерим колеги със сходно мислене и визия за растеж. Само така можем да сме сигурни, че градим дългосрочни партньорства и разбира се, че NAGGA като бранд се асоциира с правилните партньорства.

Как изглежда съвършената риза за есента и зимата?

Христина: Прав силует или леко вталена, от мек памук с лека еластичност. Практичните офис решения предполагат ризи, върху които можем да сложим много пластове дрехи- според личното усещане.  За NAGGA силата на предложението е  в добрата кройка и правилно подбраната материя.

Какво си пожелавате да ви се случи оттук нататък с NAGGA?

Христина: Щастливи клиенти на пет континента, пълни сезонни колекции и успешни колаборации с брандове, за които NAGGA е бялата основа, върху която да се изразят!

Памела и Христина


За интервюто: Александра Тошева

Снимки: NAGGA

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени