Nagga – брандът с име на дракон

x


Бели като сняг ризи, съвършени до последното копченце, това ни поднася NAGGA. Брандът, който носи име на дракон.

Марката желае да се превърне в изображение на красивите неща в живота. Да бъде едно подсещане, да се спрем за момент и да обърнем внимание на по-малките детайли, които остават незабелязани от забързаното ни ежедневие.

NAGGA отговаря на разнообразните ни модни предпочитания като ги съчетава с вечни класически елементи. Разкрива силата на естествените материи и ефектните кройки. И това е нейният бунт срещу масовото предлагане.

Срещнахме се с Памела Петкова и Христина Биджекова, които заедно създават марката, за да разберем повече и за нея, и за тях самите:

 Разкажете ни малко повече за самите вас – момичетата, които създадоха NAGGA! 

Памела: Запознахме се в работна среда и това една от чертите, които двете споделяме: обичаме да работим. Особено за неща, които са ни страст.

Христина си е роден лидер и когато прави нещо, всичко трябва да бъде по-конец и да надскочи очакванията, иначе не се брои.

Христина: Памела е разкъсана между креативното и числата, и все там по средата си ходи. Но нещата, които я интересуват ги попива като гъба и ги изяжда с кориците. Защото винаги може още-малко.

Но иначе и  двете обичаме хубавата храна, нещата, които оставят добра частица в теб и тези, които те вдъхновяват. А NAGGA е новата ни любима вдъхновяваща частица!Как се роди концепцията за бранда ви?

Христина: Когато знаеш, че си срещнал човека, с когото искаш да имаш общ проект, работата е наполовина свършена.  За нас това беше определящата стъпка. Контекстът, в който се появи конкретно концепцията за бранда, беше силната преумора от виртуалния  ни работен свят. Трябваше ни физическо изражение на емоциите, стила и възможностите ни … и тогава NAGGA се роди.

Къде може да те отведе една хубава бяла риза?

Памела: Само си го помисли и си там! Вярваме че, изборът ни на дрехи всеки ден е отражение и нашето настроение. Имате настроение за нещо по-шик, но удобно в офиса = риза и дънките с висока талия. Тя е като платно, което чака подходящите аксесоари и подходящата усмивка.

Какви са жените, за които творите?

Христина: Ние творим за дами със самочувствие и самоуважение, със свободно мислене и често със свободни професии. Кратката пазарна история на бранда показва, че интерес към NAGGA проявяват дами, за които бялата риза е изпитана необходимост, консуматив, но и отличителна характеристика.

Кои са любимите ви комбинации с ризите на NAGGA?

Памела: Трудно е, защото възможностите са безкрайни, но обожавам да нося бялата риза с дънки, рокерски боти, черно вталено палто и задължително контрастиращ аксесоар. (На забавен каданс, косите се веят, устните са в червено и силно стискам чаша безкофеиново капучино.) Та така си представям аз бялата риза.

Христина: За сезона залагам на класическа NAGGA с дънки или прав панталон, сако в топлата есенна гама и чанта в контрастен цвят!

Къде откривате най-много вдъхновение за дизайните си?

Христина: Дизайните се раждат най-често в общуването помежду ни и тъй като често преливаме от идеи, за които физически времето не стига, сме си сложили NAGGA спирачки. Всеки модел, който излиза от бранда NAGGA се подчинява на прости правила: плат и кройка без компромис, в модела да има отличителен детайл, поне една от нас да иска да има тази риза в гардероба си! Класиката ни води, модните тенденции просто освежават идеите ни.

Бихте ли направили колаборация с други артисти?

Памела: NAGGA е много млад бранд със собствен почерк, който търсим да наложим. Колаборации с друг артисти са възможност, която активно проучваме, но и предпазливо преценяваме. Желанието ни е да намерим колеги със сходно мислене и визия за растеж. Само така можем да сме сигурни, че градим дългосрочни партньорства и разбира се, че NAGGA като бранд се асоциира с правилните партньорства.

Как изглежда съвършената риза за есента и зимата?

Христина: Прав силует или леко вталена, от мек памук с лека еластичност. Практичните офис решения предполагат ризи, върху които можем да сложим много пластове дрехи- според личното усещане.  За NAGGA силата на предложението е  в добрата кройка и правилно подбраната материя.

Какво си пожелавате да ви се случи оттук нататък с NAGGA?

Христина: Щастливи клиенти на пет континента, пълни сезонни колекции и успешни колаборации с брандове, за които NAGGA е бялата основа, върху която да се изразят!

Памела и Христина


За интервюто: Александра Тошева

Снимки: NAGGA

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Август за работещи момичета.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ