Прея: слънчевото момиче на родната музикална сцена

x

 


Помниш ли, каза ми,

че невъзможно е

да сме, каквито не сме?

По пътя си вървим,

докато времето ни държи за ръце…

Горните думи планираме да си припяваме цяло лято, защото, още с първото им чуване, трайно се настаниха в съзнанията ни. Изпя ни ги Прея Осасей – откритието на Monte Music, която преди няколко месеца се присъедини към музикалното семейство на лейбъла. Чак ни е трудно да повярваме колко голям глас се крие в родената през 1994 година студентка. Но, както всеки талант, така и този не попада в ограничения, още повече пък възрастови.

Срещнахме се с Прея, за да ни разкаже повече за себе си и бъдещите си планове. В хода на разговора обаче нямаше как да не се заговорим за мода и аксесоари, а накрая дори и за татуировки. Какво още обсъдихме със слънчевото момиче на новата музикална сцена, вижте в следващите редове.

Имаш много красиво име – Прея. Знаеш ли нещо за произхода и етимологията му?

Благодаря. Май очакваме по-интересна история, относно етимологията на името ми, но това просто е английската дума за молитва (prayer).Кога реши да посветиш живота си на музиката? Лесно ли взе това решение?

Аз съм от хората, които искат да се занимават с много и разнообразни неща в живота си. Тъй като е трудно, за мен все още е невъзможно да ги правя паралелно и просто се пускам по течението. Заниманията идват всяко с времето си, затова не се и дърпам много. Така че не бих казала, че взех трудно решението си да се отдам на музиката.

От дълго време живееш сама – чувстваш ли, че си пораснала по-бързо от връстниците си? На колко си години, всъщност?

В момента съм на 19. Живея сама от 2-3 години, което наистина ми помогна да развия едни навици, жизненоважни за възрастните, за хората с отговорности. В някои отношения, съм склонна да кажа, че съм пораснала по-бързо от връстниците си, в други – не. Аз много ревностно пазя детето в себе си.Дебютната ти песен с Били Хлапето е сред най-излъчваните в ефира в момента, поздравления! Кои са най-големите „малки неща” за теб?

Малките неща за мен са много тривиални на пръв прочит неща, които наистина са способни да ме направят по-щастлива дори в кофти момент. Слънчев ден, например, е нещо, което ме зарежда изключително много. Винаги съм по-енергична, по-креативна, по-любвеобвилна и благоразположена, щом е слънчево.

Кои са твоите теми, за какво искаш да пееш?

О, много зависи как се чувствам, какви събития се случват в живота ми, какви хора минават през него. Това ме вдъхновява да пиша и да пея. Искам в песните ми да има доза поука, нещо, което да помогне на слушателите в екзистенциален аспект, дори и с много малко.

Да поговорим малко и за мода. Стилът ти на сцената и в клиповете различава ли се от този в ежедневието ти?

И да, и не. Обичам екстравагантните аксесоари и дрехи, прилагам ги както в ежедневието си, така и на сцената. Вярвам, че външният вид има способността да изразява много и като артист гледам да се възползвам от това. Разбира се, на сцената и в клиповете си позволявам повече волности.Забелязахме доста масивни бижута във видеата – това ли са предпочитаните от теб аксесоари?

Да! Много обичам детайлите и вярвам, че аксесоарите могат да оказват повече влияние върху крайната визия от самите дрехи.

Колко татуировки имаш? Ще разкриеш ли нещо за тях, понеже много хора предпочитат да запазят за себе си значенията им?

Имам шест татуировки, за сега. Повечето са доста буквални, даже няма нищо мистериозно около тях. Първата си я направих в памет на баща ми, тя, общо взето, представлява първата буква от името му, заключена в безкрайност. Следващите са доста различни, някои от тях дори нямат и кой знае колко смисъл.

Каква е следващата ти стъпка, какво да очакваме от теб в най-скоро време?

С колегите от Monte Music работим по нов проект, надяваме се да не развалим хубавите впечатления от първия ми сингъл и затова много внимаваме. С  момчетата от Tri-O-Five, с които в началото на тази година започнахме да работим заедно, снимаме видео към общия ни дебютен сингъл. През това време ще пътувам из България, ще пея главно по морето и ще събирам още тен.

Интервю: Станислава Добрева

Снимки: личен архив Прея

Вижте още:

Момичето от квартала, което покори музиката, киното и футбола

Вики Кузманова: усмихнатата адреналинка, която се превърна в моден дизайнер

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дългите поли, с които завладяваме града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ