Соня Рикел – ретроспекция на индивидуалността

x

258_960n


Свободолюбива, независима, със свой уникален поглед към живота, който личи от всеки модел. Така, най-кратко можем да опишем голямата Соня Рикел. Тя е хората, които не просто намират мястото си в модния свят, а създават стилна реалност по собствена мярка.


SONIA-RYKIEL


Когато говорим за разпознаваемост на стила черното и трикото са основните фаворити, на които Соня Рикел залага във всяка колекция. И въпреки, че неизменно присъстват на всяко дефиле, майсторството й да ги трансформира в нещо съвсем ново остава неизчерпаемо. И до днес тя си остава убедителен пример за това какво може да постигне умелото съчетание на интелект и индивидуалност, проявено във всеки от творческите й проекти.


sonia-rykiel-


Преди повече от 50 години Рикел е обявена за „кралицата на трикото“. Именно тя променя отношението на света към плетивата, като поставя акцент върху цветовете и все повече набиращото скорост райе. Освен традиционните черно, морско синьо, сиво и бежово, Соня залага и на уникална палитра, създадена от самата нея. И въпреки че червеното не е сред любимите й цветове, тя активно го използва в моделите си.


Sonia_Rykiel_fall_winter_2014_2015_collection_Paris_Fashion_Week6


Соня Рикел винаги е подкрепяла стремежа на жените да бъдат независими и креативни. Точно заради това непрекъснато опитва да предложи все повече и повече възможности да го постигнат сезон след сезон. Трикото, макар и голяма нейна страст не остава единствена, тя експериментира с креп и туид, за да създаде мекота и елегантност, от която се нуждаят жените докато преследват мечтите си.


sonia-rykiel-HM


Освен дарбата да твори модна история, Рикел притежава и таланта да си служи добре със словото. Автор е на няколко книги и самата тя твърди, че е по-добра в писането, отколкото в дизайна. Вдъхновението, което намира в заобикалящия свят, описва не само на страниците на изданията си, но и върху повечето от моделите си. Не един и два пуловера носят послания като Moi, Fête и Plaisir, както и Artist, Black Tie и Black is Beautiful.


Sonia Rykiel's Drawings Exhibition Launch


Независимо от всевъзможните експерименти през годините, тя си остава един от най-ярките представители и основоположници на деконструктивизма. Усетът, с който разбива устоите на силует и пропорции, създават възможности за съвсем нов поглед към дрехите. Което личи в още една от големите ѝ страсти – палтата.


Sonia Rykiel_Fashion_21


Соня Рикел открито си признава: „Аз написах историята на жените по света. Всички ние имаме еднакви нужди и желания, както в личния, така и в професионалния живот. Как изглежда жената на Sonia Rykiel? Винаги носи чантата си на рамо, така че да може да върви напред. Дори и докато държи две деца за ръцете.“

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Време ли е вече за пуловери? За щастие – не, но това не пречи да ги още…

Ако сте пропуснали
Най-четени