Българин с участие във Vienna Design Week

x

 

 


 

Отново български участник ще остави следа във виенската седмица на дизайна (Vienna Design Week), чието седмо издание тази година е от 27-ми септември до 6-ти октомври.

Творбите си ще покаже роденият в София дизайнер Валентин Водев, който живее и работи в австрийската столица. Образованието си завършва във Виенския университет за приложни изкуства и Кралския колеж за изкуство в Лондон. Важна роля в дизайна му играе задълбоченото изследване на формата и функцията. Водев създава дизайнерски стоки, индивидуални транспортни средства, мебели и градско пространство, които съчетават иновацията с приложната продуктова логика. Дизайнерските решения на българина са носители на редица международни награди. Интересни продукти произлизат и от съвместната работа на Водев с израелския дизайнер и архитект Рон Арад и британския дизайнер Себастиан Конран. През 2011 г. Водев е куратор на Sofia Design Week.

Тази година в рамките на Виенската седмица на дизайна ще бъдат организирани повече от 100 събития, които представят местния и международния продуктов, мебелен, графичен и промишлен дизайн. В сътрудничество с автори от цял свят, с виенски музеи, институции и десетки фирми фестивалът ще покаже различни подходи към дизайна и най-новите тенденции в неговото развитие, а мотото е "Международен, но местен".

Както през миналата година така и сега, другата фокусна точка ще бъдат социалният дизайн и градската мобилност на бъдещето, а експерти от областта на индустриалния дизайн, технологиите и политиката ще разискват по темите Smart City и E-Mobility, които са основни и в комуналната политика на града. Концепцията на организаторите и този път е насочена към разкриването на творческия процес и създаването на самите продукти – по време на виенската седмица градът се превръща в сцена и витрина на дизайна.

Текст: Стефи Стоева/БГНЕС

Снимка: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ