Цветът на Pantone за 2024: Ела, докосни ме

x

И ето че Viva Magenta (цветът на 2023 г.) отстъпи пред нов нюанс, ново послание и ново настроение, цял нов светоглед и усещане за живот, които честно казано доста ни допадат.
Viva Magenta, описан като „нетрадиционен цвят за нетрадиционно време“, беше избран за 2023 г., защото се фокусира върху „нуждата ни да се чувстваме овластени; това е цвят, който ни влива сила, за да можем смело, позитивно и безстрашно да прегърнем нов път с увереност“. След изтощителното надбягване с другите и със себе си в последната година е време вече за миг тишина, нежност и свързване.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)


„Докато правeхме своя избор за 2024 г., си припомнихме, че жизненоважна част от пълноценния живот е да имаме добро здраве, издръжливост и сила, за да му се наслаждаваме. Че в един свят, който често набляга на продуктивността и външните постижения, е изключително важно да… намерим моменти на почивка, творчество и човешка връзка.“
Това обясни Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.„Трябваше да бъде цвят, който е топъл и приветлив… Цвят, който предава послание за състрадание и съпричастност, подхранва, цвят, чиято уютна чувствителност сближава хората и предизвиква усещане за тактилност.“
„Чрез този цвят да изразим желанието си да сме близо до тези, които обичаме, да изразим и радостта, която получаваме, когато си позволим да се настроим спрямо това кои сме всъщност и просто да се насладим на този тих момент.“
Нямаме ли нужда наистина точно от това? Не сме ли заети твърде много, скачайки от ангажимент в ангажимент, от цел в цел? Не сме ли се оставили индиректната и честно фалшива комуникация в социалните мрежи да ни погълне дотолкова, че да измести истинската? Забравихме ли какво е просто да подадеш ръка и да усетиш допира, присъствието, енергията и топлината на човека отсреща?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Artcoast Studio (@artcoast)


Спомняте ли си как, като бяхме деца и се връщахме от морето през лятото, родителите ни спираха край пътя, за да купят праскови? И ги ядяхме тези големи праскови, а сокът им се стичаше чак до лактите ни… И беше хубаво.
Цветът за 2024 г. представлява светъл нюанс на оранжевото. А името му („прасковен мъх“ в буквален превод) предизвиква незабавна асоциация с човешко докосване, комуникация далеч от технологиите и сензорните екрани. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, както се нарича официално, се описва като „кадифен нежен прасковен тон, чийто всеобхватен дух обогатява ума, тялото и душата“.Очакваме да видим какво ще сътворят световните модни дизайнери и брандове, вдъхновени от Peach Fuzz, а дотогава нека това прасковено е като топло и светло пожелание за предстоящата година за всеки от нас.
Peach Fuzz, дами и господа! Ела, докосни ме. Ела, прегърни ме.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени