Диляна Иванова/YEDA – откъси в пластична форма

x

Представянето на силни индивидуални колекции на дизайнери с открояващ се авторски почерк е един от приоритетите на ИВАН АСЕН 22. Вече трета поредна година, колекциите на Диляна Иванова/YEDA заемат важно място сред тях и са очаквани с интерес и нетърпение от своите ценители.Новата колекция на Диляна „ОТ.. КЪС И“ залага на сложните разработвани от дизайнерката през годините авторски текстилни техники: вграждания, вплитания, възли, фрагменти от текстилни експерименти, рисуване посредством конците, изрезките. Игра с ползване на техники и въображение.„Да сглобим пространството от откъсите в своето съзнание, изплували на повърхността като островчета в бурния океан от неосъзнавани спомени, следи, останали от всекидневието, удивили, изненадали, случайно попаднали. Да намерим, изградим връзки помежду им, въпреки и балансирайки между различните стойности. Да намерим обща тема, определим една точка, да започнем.

Откъси с пространствени измерения.

Откъси в пластична форма, картина от мисли, релефи и връзки.

Всеки един съединителен възел, препинателен знак е нота.

Пространство, възродено от опорни точки.“ – Диляна ИвановаДиляна Иванова завършва Националната Академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, София с бакалавърска степен в специалност „Промишлени изкуства – мода“. Изключителният й интерес към орнаментите и символите в българския фолклор я води до допълнителни обучения по обработка и техники в текстилния дизайн, мънистената украса в българската народна носия, везбени техники и шевици.

Диляна е активен участник със собствени модели за дизайнерските събития на ИВАН АСЕН 22, за голяма част от които е и автор на интериорното оформление.Открити врати: събота и неделя, 11. и 12.03. ат 17:00 – 20:00 ч.

През седмицата 14.-17.03. със заявки на уговорки за посещения на nelmit@yahoo.de

Повече за събитието вижте ТУК.

Проектът се осъществява със съдействието на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“2022.Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени