Диляна Иванова/YEDA – откъси в пластична форма

x

Представянето на силни индивидуални колекции на дизайнери с открояващ се авторски почерк е един от приоритетите на ИВАН АСЕН 22. Вече трета поредна година, колекциите на Диляна Иванова/YEDA заемат важно място сред тях и са очаквани с интерес и нетърпение от своите ценители.Новата колекция на Диляна „ОТ.. КЪС И“ залага на сложните разработвани от дизайнерката през годините авторски текстилни техники: вграждания, вплитания, възли, фрагменти от текстилни експерименти, рисуване посредством конците, изрезките. Игра с ползване на техники и въображение.„Да сглобим пространството от откъсите в своето съзнание, изплували на повърхността като островчета в бурния океан от неосъзнавани спомени, следи, останали от всекидневието, удивили, изненадали, случайно попаднали. Да намерим, изградим връзки помежду им, въпреки и балансирайки между различните стойности. Да намерим обща тема, определим една точка, да започнем.

Откъси с пространствени измерения.

Откъси в пластична форма, картина от мисли, релефи и връзки.

Всеки един съединителен възел, препинателен знак е нота.

Пространство, възродено от опорни точки.“ – Диляна ИвановаДиляна Иванова завършва Националната Академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, София с бакалавърска степен в специалност „Промишлени изкуства – мода“. Изключителният й интерес към орнаментите и символите в българския фолклор я води до допълнителни обучения по обработка и техники в текстилния дизайн, мънистената украса в българската народна носия, везбени техники и шевици.

Диляна е активен участник със собствени модели за дизайнерските събития на ИВАН АСЕН 22, за голяма част от които е и автор на интериорното оформление.Открити врати: събота и неделя, 11. и 12.03. ат 17:00 – 20:00 ч.

През седмицата 14.-17.03. със заявки на уговорки за посещения на nelmit@yahoo.de

Повече за събитието вижте ТУК.

Проектът се осъществява със съдействието на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“2022.Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки на висок ток SAINT LAURENT

Обувки на висок ток SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта BALMAIN

Чанта BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако BALMAIN

Сако BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако не сте успели да привлечете внимание през седмицата, петък е вашият ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ