Дива Коледа на „Малките 5“

x

Този декември, за втора поредна година, „Малките 5 кьошета“ допринасят за коледния дух в града с уникална украса и послание за важна кауза. От 9 декември любимото кръстовище в сърцето на София ще бъде преобразено в див хабитат с коледни лампички, зеленина и животни, главни герои в програмата на Mastercard и Банка ДСК — Wildlife Impact. Програмата стартира в България през 2022 г. с ново поколение банкови карти, направени от 85,5% рециклирана и рециклируема пластмаса и важно послание в подкрепа на биоразнообразието в над 30 страни по света: “Докато тази карта изтече, много застрашени видове може да изчезнат”. Mastercard и Банка ДСК работят с международната организация Conservation International, за да помогнат за опазването и възстановяването на местообитанията на дивите животни.Въздействащата коледна украса насочва вниманието към проблема за близо 2000 критично застрашени от изчезване животински вида, в това число африкански горски слон, черно-бял лемур, адакс, тигър, жълтокачулато какаду, макак и панголин. Животните, които ще видим в главните роли на тазгодишната украса на “Малките 5”, са обект на грижа заедно с още редки видове в столичния Зоопарк, който има своята важна роля за опазването и връщането на застрашени видове в природата и е партньор на инициативата.

“Искаме да живеем в планета без срок на годност, в която все по-малко видове са застрашени от изчезване. Затова използваме всеки повод да говорим по темата за застрашеното биоразнообразие, но нещо повече – създаваме продукти, които носят това важно послание на милионите ни потребители.  Щастлива съм, че украсата с кауза на Малките 5 става традиция, а тази година до нас застава още един силен партньор – Банка ДСК – първата европейска банка, която се включи в програмата WIldlife Impact Card”, споделя Ваня Манова, регионален мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

И тази година местните търговци от кръстовището на Малките 5 ще се включат в празничната кампания, украсявайки тематично витрините си и предлагайки специално за повода авторски продукти, вдъхновени от дивата природа. Така заедно малки бизнеси, творци, артисти и партньори ще превърнат „Малките 5“ в истински портал към дивата природа, зареден с празнично настроение, джаз музика, коледен дух и любими животни, за които четем най-често в приказките.

В специално събитие през декември посетителите ще могат да научат любопитни факти за животните, а през целия месец най-дивото кътче в града ще напомня, че всеки е част от биоразнообразието и може да допринесе за съхранението на застрашените видове.


 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Ниски обувки от SAINT LAURENT

Ниски обувки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от букле от BALMAIN

Сако от букле от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло от SAINT LAURENT

Черно поло от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато Кари се разхожда из улиците на града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ